Denize atılan iğnelerin yaraladığı Caretta Caretta’yı Büyükşehir ekipleri kurtardı

Yayın tarihi: 22 Mart 2021 Pazartesi 12:29 pm - Güncelleme: 22 Mart 2021 Pazartesi 12:29 pm

Vücuduna barikat iğneleri saplanan Caretta Caretta’yı Büyükşehir su altı ekipleri kurtardı ve doğaya bıraktı.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan türlerden Caretta Caretta’lardan biri, Adana’nın Karataş ilçesi Harbiş sahilinde sahile vurmuş halde ve yaralı olarak bulundu. Yaralı canlı Büyükşehir Belediyesi ekiplerince bedenine saplanan iğnelerden kurtarılıp doğaya bırakıldı.

Harbiş sahilinde kıyıya vuran yaralı Caretta Caretta’yı fark eden Adana Büyükşehir belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, Denizcilik ve İç Su Hizmetler Müdürlüğü’ne bilgi verdi.

DOĞRU MÜDAHALE İÇİN VETERİNER HEKİMLER ARANDI

Bölgeye su altı ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen Adana Büyükşehir Belediyesi su altı ekipleri yetişkin dişi Caretta Caretta’nın bedenine iki adet barikat iğnesi saplandığını belirledi. Nesli tehlike altındaki türler arasında bulunan Caretta Caretta’ya doğru müdahale etmek için, Doğal Hayatı Koruma Vakfı ve Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimlerini görüntülü arayarak yardım alan ekipler, Caretta Caretta üzerindeki barikat iğnelerini çıkardı.

BALIKÇILARA VE VATANDAŞA DİKKATLİ OLMALARI KONUSUNDA UYARI

Müdahalenin ardından hayvanın sakinleşmesini ve dinlemesini bekleyen ekipler daha sonra Caretta Caretta’yı dalganın az olduğu bölgeye götürerek doğal hayata bıraktı. Denize giren vatandaşların ve deniz canlıların sağlığı için balıkçıları uyaran ekipler, atıl durumda bulunan, kopmuş, parçalanmış misinaların ucundaki iğnelerin suya atılmaması çağrısında bulundu.