Deniz Zeyrek ‘kulaklarımla duydum’ diyerek anlattı: O gün söyleseydim şimdi içerdeydim

Yayın tarihi: 19 Aralık 2021 Pazar 5:22 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2023 Perşembe 5:56 pm

Katıldığı televizyon programında konuşan Deniz Zeyrek Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından göreve getirilmesindeki hedefin faizi yüzde 14’e çekmek olduğunu ve bunu kulaklarıyla duyduğunu söyledi.

Deniz Zeyrek, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun göreve geldiğinde yüzde 19 olan faizin yüzde 14’e indirilmesi kararı aldığını bizzat duyduğunu belirtti.

”EĞER O GÜN SÖYLESEYDİM ŞU AN İÇERDEYDİM”

Zeyrek şunları söyledi:

”Ankara’da Kavcıoğlu göreve geldiğinde temel hedefin, faizi yüzde 19’dan yüzde 14’e düşürmek olduğunu duydum, kulaklarımla duydum. Yani Kavcıoğlu göreve geldiğinde hedef buydu, yüzde 14’e çekilecekti. Formülasyon bir, iki, ikiydi. Döviz kurları aşırı reaksiyon gösterince bir bir böldüler. Ben o duyduğumu burda ogün söyleseydim, bir gazeteci olarak şimdi içerdeydim. Ama gerçekleşti. Duyduğum şeyin doğruluğu dün itibarıyla teyit edildi.”

‘HEDEFE’ ULAŞILDI

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), Aralık ayı politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 14’e düşürdü.  Böylelikle Merkez Bankası’nın aralık ayında yaptığı 100 baz puan faiz indirimiyle, toplamda 500 baz puanlık indirim yapıldı.

17 oldu Merkez Bankası dolar satmaya başladı