Deniz Yücel’den Lütfü Savaş açıklaması: Bu konuda CHP’nin karar organları gözünü, kulağını kapatmış değil

Yayın tarihi: 14 Şubat 2024 Çarşamba 10:26 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2024 Çarşamba 10:26 pm

Deniz Yücel, depremin yıl dönümünde protesto edilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesiyle ilgili, “Toplumdaki o hassasiyeti ve duyarlılığı görüyoruz ama Lütfü Savaş’ın adaylaşmasını isteyen ve bekleyen elimizde çalışmalar da var” dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, TELE1’de Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programına konuk olarak açıklamalarda bulundu. Yücel, Lütfü Savaş’a yönelik tepkileri değerlendirdi. Yücel, “Bu konuda CHP’nin karar organları gözünü, kulağını kapatmış değil” ifadelerini kullandı.

Deniz Yücel’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Biz belediye başkan adayımızı belirledik. Parti meclisimiz bu konuda kararını aldı. Toplumun belli bir kesiminde bir tepki olduğunu, bir rahatsızlık olduğunu görüyoruz. Ama bunun daha da ziyade belli kişiler ya da belli yapılar tarafından biraz kışkırtıldığını, provokative edildiğini ya da öne çıkarıldığını da görüyoruz. Dolayısıyla yanlış bir karar ya da belli kişilerin hedef göstermesiyle belediye başkanımız sayın Lütfü Savaş’a bir haksızlık yapılmasını asla ve asla istemeyiz. Toplumdaki o hassasiyeti ve duyarlılığı görüyoruz ama Lütfü Savaş’ın adaylaşmasını isteyen ve bekleyen elimizde çalışmalar da var. Bu konuda CHP’nin karar organları gözünü, kulağını kapatmış değil. Ama daha fazla bir şey söylemek doğru olmaz, haksızlık olur.”

 

Kaynak: TELE1