Deniz Poyraz’ın annesi: Kızımı adli tıpta gördüm, 6 kurşun sıkmışlar

Yayın tarihi: 18 Haziran 2021 Cuma 12:06 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 6:29 pm

HDP İzmir binasına giren Onur Gencer isimli şahıs Deniz Poyraz’ı silahla vurarak öldürdü. TELE 1’e konuşan anne Fehime Poyraz, “Kızımı adli tıpta gördüm, 6 kurşun sıkmışlar” dedi.

HDP’ye yapılan saldırının ardından gözaltına alınan Onur Gencer’in Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı. Gencer, adliyeye sevk edildi. Gencer’in öldürdüğü Deniz Poyraz’ın cenazesi ise dün adli tıp kurumuna kaldırıldı. Poyraz, bugün akşam saatlerinde toprağa verilecek.

TELE 1’e konuşan anne Fehime Poyraz, adli tıp kurumuna giderek kızını gördüğünü söyledi. Kızının vücudunda 6 kurşun olduğunu söyleyen anne Poyraz, adli tıp önündeki polislerle arasında geçen diyaloğu da anlattı. Poyraz, “Kızımı dün adli tıpta gördüm. Adli tıpta duran polisler bana ‘gariban kızı ne hale sokmuşlar’ dedi. Kızımı il binasında da görmek istedim ama izin vermediler” dedi.

“BENİM YERİME UZUN BİR SÜREDİR KIZIM GİDİYORDU”

HDP İzmir il binasında yönetici ve temizlik personeli olduğunu söyleyen anne Fehime Poyraz, “Ben partide çalışıyordum. Uzun bir süre önce elimden ameliyat oldum. O yüzden gidemedim. Benim yerime uzun bir süredir kızım gidiyordu. Kızım saldırıya uğramadan bir gün önce içinde büyük bir sıkıntı vardı. Şekerim yükseldi. Hatta kızım gelip hastaneye götürmek istedi ben de kabul etmedim. İlaç içip yattım. Sabah da kızımı göremeden gitmiş” diye konuştu.

“HERKESİ KATLEDECEKTİ”

Poyraz saldırı günü için de şu ifadelerle anlattı: “9:30’da evden çıktı. Partililer ile birlikte saldırıdan önce kahvaltı yapıyorlar. Onlar çıktıktan sonra saldırgan yukarıya çıkmış. Elinde bir valizle yukarı çıkıyor. Elini kolunu sallaya sallaya çıkıyor. Sonra da kızımı katlediyor. Sadece kızım için gelmemiş o adam. Herkesi katledecekti. Saldırıdan birkaç gün de polisler gelip kızıma ‘burada ne işin var’ diye sormuşlar.”

Kızının 29 yaşında ve üniversite mezunu olduğunu söyleyen anne Poyraz, kızının bugün toprağa verileceğini söyledi.