Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer tutuklandı

Yayın tarihi: 18 Haziran 2021 Cuma 10:36 am - Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 11:57 am

İzmir’in Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığı’na giren ve Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer, emniyetteki işlemin ardından adliyeye sevk edilmesinin ardından tutuklandı.

 

HDP İzmir İl Başkanlığı’na girip tabancayla 1 kişiyi öldüren ve iş merkezinin çatı katında polis ekiplerince gözaltına alınan Onur Gencer’in Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen saldırgan, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in yakalanma anı ortaya çıktı

HDP İzmir binasına Onur Gencer isimli şahıs tarafından silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırgan, Deniz Poyraz isimli kadını öldürdü.

HDP İzmir bürosuna yapılan silahlı saldırıda Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nde bir süre acil tıp teknisyeni olarak çalıştığı, Suriye’nin Menbiç kentine ‘göreve’ gittiği ve sık sık poligonda atış talimi yaptığı ortaya çıktı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Terörle Mücadele Şubesi’nde tutulan saldırgan Onur Gencer ilk ifadesinde ise “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dediği ortaya çıktı. Onur Gencer sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

HDP’lilerle polis arasında ‘çadır’ tartışması: Saldırgan cinayet işliyor, siz burada çadırı koruyorsunuz

İzmir’de HDP binasına saldırı! Ateşe verdi, rehine aldı, öldürdü

Buldan’dan Erdoğan’a: Bu katliamın gerçekleşeceğini elbette biliyordunuz

Olay yeri inceleme raporu: Deniz Poyraz 6 kurşunla katledildi