Deniz Poyraz duruşmasına silahla girmeye çalışan kişi gözaltına alındı

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 10:07 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 7:29 pm

Deniz Poyraz davasının duruşması görüldüğü esnada Bayraklı Adliyesi’ne gelen ve adliyeye ‘silahla girmeye çalışan bir kişi’ gözaltına alındı. Öte yandan duruşma 12 Ekim 2022 tarihine ertelendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik Onur Gencer tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu parti üyesi Deniz Poyrazın katledilmesine ilişkin açılan davanın dördüncü duruşması görülürken, elinde “uzun namlulu silah” bulunan bir kişinin adliye önüne geldiği belirtildi.

Davayı takip etmek için adliyede CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu TELE1’e yaptığı açıklamada “silahlı kişi”nin polis tarafından gözaltına alındığını açıkladı, “Ayrıntıları daha bilmiyoruz” dedi.

TELE1’in edindiği bilgilere göre söz konusu silahın “oyuncak” olduğu belirtiliyor.

DHA ise şüphelinin M.Ö. olduğu sabah erken saatlerde 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak eski eşi çocukları kendisine göstermediği için adliye önünde intihar edeceğini söylediğini belirtti. DHA’ya göre M.Ö. ilk ifadesinde boşandığı eşinin kendisine çocuklarını göstermediğini ve intiharını polislerin engellediğini söyledi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Cumhuriyet savcısı tarafından eksikliklerin giderilmesi ile sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaa verildi. Mahkeme, katılan vekillerinin İzmir dışında bulunan tanıkların mahkeme huzurunda dinlenmesi talebini reddederek tanıkların bulundukları illerdeki mahkemelerde dinlenilmesine karar verdi. Mahkeme tarafından sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Bir sonraki duruşmanın 12 Ekim 2022 saat 10:00’da yapılmasına karar verildi

Deniz Poyraz davası: Katil Onur Gencer, keşke olay yerine 5 dakika geç gitseydim dedi