Deniz Harp Okulu marşından rahatsız olan bakan kim?

Yayın tarihi: 11 Nisan 2023 Salı 9:36 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2023 Salı 9:42 pm

CHP’li Özgür Özel, TCG Anadolu gemi teslim töreninde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Deniz Harp Okulu Marşı’nda ‘Atatürk’ü sansürlediğini açıkladı. 18 Dakika programında skandala ilişkin konuşan Merdan Yanardağ, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a seslenerek, , “Bu skandal giderek büyüyecek. Ben buradan Milli Savunma Bakanı Hulusi Bey’e çağrı yapıyorum. Sayın Hulusi Akar, neden bu marştan Atatürk adının çıkarıldığını açıklayın” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TCG Anadolu teslim töreninde, Deniz Harp Okulu Marşı’nın ‘Atatürk’ün adının geçtiği yerlere sansür uygulandığını açıkladı.

Yaşanan skandalı 18 Dakika programında değerlendiren TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Bu skandal giderek büyüyecek. Ben buradan Milli Savunma Bakanı Hulusi Bey’e çağrı yapıyorum. Sayın Hulusi Akar, neden bu marştan Atatürk adının çıkarıldığını açıklayın” dedi.

Yanardağ şunları söyledi:

“BU SKANDAL GİDEREK BÜYÜYÜYECEK”

“Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilen Türkiye Cumhuriyeti Anadolu Gemisi, çıkarma gemisi, henüz daha yapımı da tamamlanmamış. Denizde de tamamlanabilir. Denize indirilen bu gemi olayı büyük, bu skandal giderek büyüyecek. Tam marşın dört yerinden çıkarılmış Atatürk dizesi. Dört kez tekrar ediyor çünkü nakarat kısmı.

Şöyle başlıyor marş:

‘Şahlan artık ey deniz şanlı dostlar geliyor
Ummanlara hükmeden Barbaroslar geliyor
Baş koymuşuz uğruna biz bu coşkun suların
Ruhumuza dalgasız ölçüler dar geliyor
Biz denizci gençleriz göğsümüz şeref dolu
Atatürk’ü izleyen yol Deniz Harp Okulu’”

“KİMİ MEMNUN ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ”

“Nakarat devam ediyor, bu marşın tam dört yerinde ve sonu da öyle bitiyor. Atatürk adını çıkaracaksınız madem bu marşı neden çalıyorsunuz? Ben buradan Milli Savunma Bakanı Hulusi Bey’e çağrı yapıyorum. Sayın Hulusi Akar, neden bu marştan Atatürk adının çıkarıldığını açıklayın. Açıklamak zorundasınız. Kimi memnun etmeye çalışıyorsunuz? Türkiye’de şeriat ilan edildi, Türkiye’de cumhuriyet ve laiklik yıkıldı, Türkiye bir kıytırık Orta Doğu emirliği haline geldi de bizim mi haberimiz yok?”

“KİM BU BAKAN YARDIMCISI”

“Sizin yardımcınıza yüklenmiş bu. Ben Deniz Harp Okulu bandosunun, öğrencilerinin ve komutanlarının böyle bir şeye nasıl sessiz kaldıklarını hayretle izliyorum. Sessiz kalmayıp da ne yapacaklar, siyasi irade oraya gelmiş, bunu yapıyor. Bu marşı söylemeyebilirler ama marşın orijinalini söylemek lazım. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın buna bir itirazı oldu mu? Herhangi bir şeyi kast etmiyoruz. Kışkırtma veya tahrik yok, sakın buna yönelmeyin. Yok öyle bir şey. Ama orada kimi memnun etmeye çalışıyorsunuz? Sorumluluk kime aittir? Ne Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na, Ne TSK’ya aittir, siyasi iktidara aittir skandal. O nedenle siyasi iktidar bu açıklamayı yapmalıdır. Hulusi Akar yapmalıdır bu açıklamayı. Kendi yardımcısına yükleniyor. Bakan Yardımcısının talimatıyla yapıldığı iddia ediliyor. Kim bu Bakan Yardımcısı? Bunu açıklayan da CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel.”

MSB’nin Youtube hesabında Deniz Harp Okulu Marşı neden eksik yer aldı?