Deniz Gezmiş Parkı’nın ismi 9 yıl sonra değiştirildi

Yayın tarihi: 10 Ekim 2020 Cumartesi 9:20 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2020 Cumartesi 9:20 pm

İstanbul Ataşehir’de bulunan Deniz Gezmiş Parkı’nın adı 9 yıl sonra Deprem Parkı olarak değiştirildi. Ataşehir Belediyesi’ne gönderdiği yazıyla parkın isminin kaldırılmasını talep eden kaymakamlık gerekçe olarak ise ana arterde yer alan parka isim verme yetkisinin ilçe belediyesinde olmadığını belirtti.

İstanbul Ataşehir’de bulunan ‘Deniz Gezmiş Parkı’nın adı ‘Deprem Parkı’ olarak  değiştirildi.

Hürriyet’ten Özgür Altuncu’nun haberine göre, Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Ataşehir Kaymakamlığı’nın parkın isminin kaldırılmasını istediği talep edildi. Kaymakamlıktan gelen yazı üzerine Ataşehir Belediyesi, ‘Deniz Gezmiş Parkı’ yazısını söktü. Yine Ataşehir Belediyesi’nin açıklamasına göre, ismin kaldırılmasının hukuki gerekçesi, ana arterde yer alan parka isim verme yetkisinin ilçe belediyesinde değil, İBB Meclisi’nde olması.

Halkın şikayeti üzerine idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda parka ismin hukuksuz şekilde verildiğine hükmedildi. İsim verme yetkisinin İBB Meclisi’nde olduğu hatırlatılıp, ismin kaldırılması talep edildi.

9 yıl sonra gelen bu talep üzerine İBB tarafından ilan edilen deprem parkları arasında yer aldığı için parka geçici olarak Deprem Parkı adı verildi, İBB tabelası konuldu. Deniz Gezmiş’in heykeli ise parkta duruyor. 43 yıldır Mustafa Kemal Mahallesi’nde yaşayan ve her sabah parka spor yapmaya giden Cafer Doğan, “Torunlarım söyledi ismin kaldırıldığını, inanmadım. Gelip kendi gözümle gördüm. Demek ki Deniz Gezmiş isminden hala korkanlar var” diyerek tepkisini dile getirdi.

Parkın açılışı 3 Nisan 2011’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılmıştı.