Deniz Çakır’dan seçmene çağrı! “Oy vermemek ülkeyi karanlığa terk etmektir”

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2023 Salı 2:45 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2023 Salı 3:27 pm

Oyuncu Deniz Çakır, oy vermeyen seçmenlere sosyal medya hesabından tepki gösterdi. “Bu ülkede çocuk istismarcıları affedildi. Kadın mezarlığına döndü ülke… Şimdi kadını hepten yok sayan bir zihniyete yol vermektir kararsız kalmak” dedi.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimi adayların yüzde 50’nin altında kalması nedeniyle ikinci tura kaldı. Yurttaşlar cumhurbaşkanını seçmek için 28 Mayıs’ta yeniden sandığa gidecek.

Oyuncu Deniz Çakır, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde oy kullanmayan seçmenlere sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Çakır, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Bir lafım var bazı gevşeklere… Hani şu oy vermeyen kararsızlara… Bu ülkede çocuk istismarcıları affedildi. Kadın mezarlığına döndü ülke… Şimdi kadını hepten yok sayan bir zihniyete yol vermektir kararsız kalmak… ‘Bekar kadınlara sahiplendireceğiz’ diyen bir zihniyetin yolunu açmaktır oy vermemek… ‘Eğitim sistemimize ahiretli öncelikli hale getireceğiz’ diyenlere emanet etmektir çocuklarımızı oy vermemek… kararsız kalmak bu ülkeyi karanlığa terk etmektir… Oy verin, oy verin biz güzel insanlarız hatırlayın… Hatırlayın ayrıştırmamanın ne güzel şey olduğunu… Yarın bir kız çocuğunun gözlerinin içine utanmadan bakabilmek için oy verin…”

Oyuncu Deniz Çakır beraat etti