Deniz Akkaya’ya 4.5 yıla kadar hapis istemi

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2024 Perşembe 2:09 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2024 Perşembe 2:09 pm

Manken Deniz Akkaya, Efe Önbilgin’le evliliğinden dünyaya gelen kızı Ayşe Önbilgin’in saldırısına uğradığını iddia etti. Anne ve kız birbirinden şikayetçi oldy. Akkaya hakkında hazırlanan iddianamede hapis cezası istendi.

Deniz Akkaya ile Efe Önbilgin’le evliliğinden dünyaya gelen kızı Ayşe Önbilgin arasındaki ‘saldırı’ soruşturmasında Deniz Akkaya hakkında iddianame hazırladı.

Akkaya, telefonuna el koyduğu Ayşe tarafından saldırıya uğradığını ve balkona kilitlendiğini söylemiş ve polis ekiplerince kurtarıldığını açıklamıştı.

Deniz Akkaya hakkında yakalama kararı!

‘FİZİKEN BANA SALDIRMASI YETMEDİĞİ GİBİ BALKONA KİLİTLEDİ’

Akkaya paylaşımında “Az önce 16 senedir resmen tek başıma baktığım kızımın benden ısrarla sakladığı telefonunu ele geçirdim. Benden habersiz yurt dışı planları ve fazlasını bulmam neticesinde telefona el koydum. Fiziken bana saldırması yetmediği gibi beni 1.5 saat balkona kilitledi. Komşuların ve güvenliğin ricaları karşılıksız kalınca 3 kez 112’yi aramam neticesinde kurtarıldım. Polislere de karşı çıkan sonrasında bir de hızını alamayıp bana itibar suikastı yapan bu ruh haline, ergenliğin arkasına saklanmasına izin vermeyeceğim. Biz nerede hata yaptık biliyor musunuz? Kontrolsüzce severek. Anne olmak bu değil ve olmamalı. Allah tüm annelere sabır versin” demişti.

Devlet korumasına alınan ve sonrasında babası Efe Önbilgin’e teslim edilen Ayşe Önbilgin, annesiyle yaşadığı tartışma sonrası Akkaya’nın kendisini önce boğazını sıkarak darp ettiğini ardından çantasında bulunan termosu kendisine fırlattığını anlatmıştı.

BİRBİRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Deniz Akkaya ise, kızının kendisini balkona kilitlediği ve hürriyetini kısıtladığını ifade etti. Tarafların birbirlerinden şikayetçi olmaları üzerine hem Deniz Akkaya’nın hem de kızının şüpheli olduğu iki soruşturma başlatılmıştı.

AKKAYA’YA İDDİANAME DÜZENLENDİ

Sabah’tan Deniz Yusufoğlu’nun haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin Deniz Akkaya’nın şüpheli olduğu soruşturmayı tamamladı. Deniz Akkaya’nın kızına karşı, ‘Altsoya karşı silahla kasten yaralama’ suçunu işlediği iddiasıyla iddianame düzenledi.

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

İddianamede Akkaya hakkında 4,5 yıla kadar hapis cezası istenirken, Ayşe’nin annesi hakkındaki şikayetinden vazgeçtiği belirtildi. İddianamede “Ayşe Öngilgin, annesi hakkındaki şikayetinden vazgeçse de bu bir kamu davasıdır” denildi. Deniz Akkaya’nın davası Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

Kaynak: Sabah