Deniz Akkaya hakkında yakalama kararı ve 4.5 yıl hapis istemi

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2024 Perşembe 9:41 am - Güncelleme: 4 Temmuz 2024 Perşembe 2:44 pm

Sosyal medya fenomeni Miray İpekler’in şikayetçi olduğu eski manken ve sunucu Deniz Akkaya hakkında ifadeye gitmediği gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı. Öte yandan Deniz Akkaya’nın kızına karşı, ‘Altsoya karşı silahla kasten yaralama’ suçunu işlediği iddiasıyla iddianame düzenledi, hakkında 4.5 yıla kadar hapis istendi.

Kızıyla yaşadıklarıyla gündeme gelen eski manken Deniz Akkaya manken ve sosyal medya fenomen Miray İpekler ile mahkemelik oldu. Akkaya’dan şikayetçi olan İpekler, “Deniz Akkaya fotoğrafları görmüş. Ciğerci ile Akkaya arasında mahkeme var. Sadece bu yüzden ailemle kalmış olduğum evde eskortluk yaptığıma dair paylaşımlar yaptı. Aramızdaki yazışmaları da iznim ve bilgim olmadan sosyal medyada paylaştı” dedi.

Deniz Akkaya’ya 4.5 yıla kadar hapis istemi

Deniz Akkaya’nın kendisine ait ev adresini de sosyal medyada yaydığını belirten İpekler, ayrıca Akkaya’nın bir televizyon programında aleyhine tehdit edici paylaşımlarda da bulunduğunu ekledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Şikayetin üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Deniz Akkaya hakkında ‘hakaret’ suçundan soruşturma başlattı.

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan Akkaya savcılığa gelerek ifadesini vermedi.

Tebligatlara rağmen ifadeye gelmeyen Akkaya hakkında savcılık, yakalama kararı talep etti. İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği Akkaya’nın ifadesinin alınması için hakkında yakalama kararı çıkardı.

4.5 YIL HAPİS İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin Deniz Akkaya’nın şüpheli olduğu soruşturmayı tamamladı. Deniz Akkaya’nın kızına karşı, ‘Altsoya karşı silahla kasten yaralama’ suçunu işlediği iddiasıyla iddianame düzenledi.

İddianamede Akkaya hakkında 4,5 yıla kadar hapis cezası istenirken, Ayşe’nin annesi hakkındaki şikayetinden vazgeçtiği belirtildi. 

Deniz Akkaya’ya 4.5 yıla kadar hapis istemi

Kaynak: TELE1