Deneyler durduruldu! Koronavirüs aşısında HIV antikoru elde edildi
11 Aralık 2020 Cuma
Avustralya’nın geliştirdiği koronavirüs aşısı deneyleri deneklere yapılan testlerde HIV antikorunun görülmesi üzerine durduruldu.
Avustralya’da CSL firması ve Queensland Üniversitesi (UQ) tarafından geliştirilen koronavirüs aşısında kritik bir gelişme yaşandı.
Denemelerin birinci aşamasında antikor üretiminde etkili olduğu belirtilen aşının devam eden testlerinde bazı deneklerin testlerinde HIV antikorlarına rastlandı. Bu deneklerde yapılan testler sonrasında bu kişilerde HIV bulunmadığı tespit edildi.
51 MİLYON DOZ ALACAKLARDI
Koronavirüs aşı adayının hatalı sonuç göstermesi sebebiyle, CSL firması ve Queensland Üniversitesi aşıdaki kusurun giderilmesinin 1 yıl süreceğini bu sebeple deneylerin durdurulacağını belirtti.
Bunun üzerine Avustralya hükümeti, daha önce 51 milyon doz alacağını belirttiği aşıdan vazgeçtiğini açıkladı.
GÜVEN EKSİKLİĞİ YARATTI
Avustralya Sağlık Bakanlığı sekreteri Brendan Murphy, “Büyük olasılıkla işe yarayacaktı. Ancak güven ile ilgili herhangi bir sorun yaşamak istemediğimizi biliyorduk ve bu yanlış pozitif test bazı kafa karışıklığına ve güven eksikliğine neden oldu” dedi.
Benzer Haberler
Koronavirüste yeni pik uyarısı!
01/07/2022 14:25
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi: İstanbul’da ciddi bir Kovid patlaması var
01/07/2022 14:10
CHP’li Adıgüzel’den koronavirüs uyarısı! “Seçimleri ertelemeye mi çalışacaksınız?”
30/06/2022 15:58
Haftalık Covid-19 tablosu açıklandı! Vaka sayısında büyük artış
30/06/2022 0:22
DSÖ’de koronavirüs açıklaması: Salgın bitmedi
29/06/2022 22:10
Maskeler geri dönecek mi? Bakan Koca yanıtladı
28/06/2022 15:18