Denetimli serbestlik talebi reddedilmişti: Barış Pehlivan’ın avukatından karara itiraz

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2023 Salı 2:31 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı 2:42 pm

Gazeteci Barış Pehlivan’ın denetimli serbestlikten faydalanmak için yaptığı başvurunun reddedilmesinin ardından avukatı Hüseyin Ersöz, Bakırköy 1. İnfaz Hâkimliği’ne başvurarak karara itiraz ettiklerini duyurdu.

Yeni infaz düzenlemesinden yararlanmak isteyen ve üç yıl önce yayımladığı haber nedeniyle hapis cezasına mahkûm edilen Pehlivan, Covid-19 izninin bittiği gerekçesiyle bir kez daha cezaevine giriyor.

31 Temmuz’da çıkarılan kanunla “terör suçları” dışında ceza almış her suçtan hükümlünün cezaevine dönmeme imkânı verildi. Ancak aynı düzenleme kapsamında olmasına rağmen Pehlivan, bu imkândan yararlanamadı.

Barış Pehlivan’ın tutukluluğuna bir günde iki itiraz

TALEBİ REDDEDİLDİ

Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, birçok ağır suçlunun da yararlandığı denetimli serbestlik düzenlemesinden Pehlivan’ın da faydalanabilmesi için Bakırköy 5. İnfaz Hâkimliği’nden bulunduğu talebe yanıt Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan geldi. Cezaevi, Pehlivan hakkında denetimli serbestlik şartları oluşmadığı ifade edilerek talebin “yerine getirilemediğini” söyledi.

Avukat Hüseyin Ersöz, 1. Bakırköy İnfaz Hâkimliği’ne başvurarak Marmara Cezaevi’nin verdiği karara itiraz etti.

Ersöz’ün başvuruyu sosyal medyadan duyurduğu paylaşımı şöyle:

“Gazeteci Barış Pehlivan hakkında, Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumunca “Denetimli Serbestlik Uygulanmayacağı” kararı verilmişti. Bu Karara karşı “şikayet kanun yoluna” başvurduk. Bakırköy 1. İnfaz Hakimliği’nin bu konudaki kararı Barış Pehlivan’ın 1 yıla yakın süre cezaevine girip – girmeyeceğinde belirleyici olacak. 5275 Sayılı Kanunun Geçici 10. Maddesi’nde
@barispehlivan
’ın durumundaki kişiler hakkında denetimli serbestlik tedbiri uygulanmayacağına dair bir istisna yok. Sadece bu maddeyi özgürlükçü yorumlayacak Hakimlere ihtiyaç var. #BarışınHakkı #ÖzgürlükHakkı #İfadeHürriyeti”

Merdan Yanardağ’dan ‘Barış Pehlivan’ tepkisi! “Çocuk tecavüzcüsünü serbest bırakacaksınız ama gazeteciyi hapiste tutacaksınız”