Denetim sıfır! Otogarda sahte seyehat belgesi pazarlığı

Yayın tarihi: 30 Nisan 2020 Perşembe 1:58 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2020 Perşembe 2:21 pm

Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyahat etmek isteyen vatandaşların ‘seyahat izin belgesi’ alması gerekiyor. Belge vatandaşlara ise bazı otobüs firmaları istedikleri SGK dökümü ve ikametgah belgesi ile yüksek fiyattan bilet kesiyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile 31 ile giriş çıkışlar kısıtlandı. Seyahat etmek isteyen vatandaşların kaymakamlıklardan izin belgesi alması gerekiyor. İzin belgesi ise sadece tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilenler, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar, özellikle son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlara veriliyor. Ancak seyahat belgesi bulunmayan vatandaşlar yine de otogarlara gidiyor. Satıcılar ise belgesi olmayan vatandaşlara e-devlet üzerinden çıkarılan imzasız ve mühürsüz evraklar karşılığında yüksek fiyattan bilet satıyor.

YOLCU TOPLARKEN DURDURULDU

Belirli noktalarda yolcu alarak Ankara’ya gidecek olan servis aracı, hareket ettikten sonra Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Esenler Otogar Polis Amirliği ve Küçükçekmece ilçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından yapılan baskınla servis aracındaki 4 kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanunu çerçevesinden 3 bin 150 lira idari para cezası kesti. Ayrıca bu kişiler hakkında TCK’nın 195. maddesine göre de soruşturma başlatıldı. Servis aracında Adapazarı’nda ikameti bulunan ve cezaevinden tahliye edilen bir kişinin olduğu belirlendi.