Denetim kurulundan Kızılay raporu: 2018’de kesilen kurbanlar halen dağıtılmamış

Yayın tarihi: 15 Şubat 2020 Cumartesi 9:11 am - Güncelleme: 15 Şubat 2020 Cumartesi 9:11 am

Kızılay’ın Denetim Kurulu üyelerinin, Kerem Kınık yönetimine ilişkin düzenledikleri rapora ortaya çıktı. Raporda, inceleme yapan heyetin kurbanların akıbeti, personel ve bina kiralamaya ilişkin talep ettiği belgelerin verilmediği kaydedildi.

Yönetim tarafından işleme konulmayan raporun, eski yöneticiler tarafından yapılan suç duyurusunda da yer aldığı bildirildi. Kızılay yönetimi, Denetim Kurulu’nun rapor hazırlamak üzere istediği, kurbanların akıbeti personel ve bina kiralamaya ilişkin sorularını yanıtlamadı.

‘Vergi kaçırma söz konusu değil’ demişlerdi, belgeler yalanladı… İşte Kızılay skandalındaki vergi oyunu

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre işte, 7 Nisan’da yapılan Genel Kurul’dan önce hazırlanan 4 Nisan 2019 tarihli rapordan bazı bölümler:

“2018’deki kurban kesim kampanyamızın yurt içi ve yurt dışı kurban hisselerinin nerede, ne zaman kesildiğiyle ilgili olan dosyayı incelemek istediğimizde, dosyanın halen kapanmadığı, kesilen kurban etlerinin halen kavurma yapılmadığı ve dağıtımının sağlanmadığı öğrenilmiş olup bu tarihe kadar konu ile ilgili yönetim kararı ve belgeler iletilmediği için inceleme yapılamamıştır.”

MHP’den Kızılay Başkanı’na istifa çağrısı!

“Güçlü bir insan kaynakları yapımız olduğu halde, özel bir şirket ile sözleşme yapılarak, daha sonra 2.000.000 lira civarında yüksek meblağda ödeme yapılması karşılığında sulh ibra yoluna gidilmesi zarara yol açmıştır.”

“Yeterli sayıda gayrimenkulümüz olmasına rağmen, yüksek meblağlar ödenerek yeni yerlerin kiralanmasının kurulumuzca tasvip edilmediği…”

Kızılay’da bu kez de cinsel istismar patlak verdi!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konuyu Meclis gündemine getirerek “Cumhurbaşkanı’nın bir an önce Kızılay’ı incelemesi için Devlet Denetleme Kurulu’nu harekete geçirmeli” dedi.