DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi Meclis'te ki grup girişimi şekillendi. Demokrat Parti ise gruba katılmayacaklarını söyledi. 4 partinin milletvekilleri yerel seçimlerde izlenecek yol haritalarını da şekillendirdi. Cumhur İttifakı'nın blok halinde gireceği seçimlerde muhalefet partilerine ait belediyelerin kaybedilmemesi görüşü hakim.

28. dönem milletvekili seçimlerinde CHP listelerinden giren DEVA Gelecek ve Saadet Partisi'nin vekilleri TELE1'den Engin Açar'ın sorularını yanıtladı.  4 partinin kurmayları Anayasa değişikliği TBMM'de kurulacak grup ve önümüzdeki yerel seçimlerde izlenecek yol haritalarını açıkladı.

GELECEK PARTİSİ SELÇUK ÖZDAĞ

TBMM'de nasıl bir blok kurulacak?

Şimdi parlamentoda bir grup kurmamız gerekiyor. 38 milletvekili. Aksi takdirde burada sadece yerinden bir dakikalık konuşmalar yapacaklar. Basın toplantıları yapacaklar, başka da bir özellikleri olmayacak. Kanun teklifi verseler hiçbir zaman kale alınmayacak. Komisyonlarda görevimiz, sadece 4 komisyonda 4 arkadaşın görevi olacak. O da bizim partimizden bir kişi olacak insan hakları inceleme komisyonu. Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu gibi 4 tane kit gibi 4 tane komisyon var ve burada da 51 milletvekilinin partisi var grubu yok. Bunun da beşini iktidara vermek, dördünü muhalefete vermek istiyorlar. Burada da yine aynı şekilde kuzulara kurdu Şah yapsak yapmaz bu taksimi hikayesi. O nedenle burada biz grup kurmak istiyoruz. Önceliğimiz grup kurmak, grup kurarsak grup başkanımız, Grup başkan vekillerimiz olacak. Aynı zamanda burada kanun tekliflerimiz sokacak, grup önerilerimiz olacak. Grup önerilerine cevaplar vereceğiz. 4 muhalefet partisi olacak. 2 iktidar AK Parti, MHP dörtte muhalefet, CHP, YEŞİL SOL, İYİ PARTİ ve bizim kuracağımız grup olmuş olacak. Bu grubu da 4 parti beraber kuralım istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var, mutfakta çalışıyoruz. Hemen hemen son aşamaya geldi diyebilirim. Grup kurma konusunda Bazı arkadaşlarımız da DEVA Gelecek birleşsin. Hem DEVA'dan bazı arkadaşlar hem gelecekten bazı arkadaşlarımızın düşünceleri. Bir diğer taraftan Saadet ve Gelecek Partisi birleşsin diyen arkadaşlarımız var. Bu çalışmalar devam ediyor.

Mecliste grup kurmanın avantajları ve amacı

Grup kurmanın avantajı nedir? Grup kurmanın avantajı, adalet ve Kalkınma Partisi, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde denetlenmiyor, yargı denetlenmiyor. Sayıştay denetleniyor, Sayıştay görevini yapsa bile yargı bunlara bir işlem yapmıyor. Medya susturulmuş vaziyette. Bir diğer taraftan STK lar sindirilmiş susturulmuş. Zaman zaman tokat, zaman zaman havuç, zaman zaman sopa göstermiş, zaman zaman terör karası çalınmak istemiş böyle bir ortamda. Biz diyoruz ki bir grup kuralım Adalet ve kalkınma Partisi'nin seçim öncesi ne kadar vade varsa onları dile getirelim. Bunları da yapamadıkları zaman da toki'den tutun da öbür tarafta yardımcı hizmetler sınıfına yardımcı hizmetlerden tutun da işte bir milletvekiliyle görevini yaptı diye polislerin açığa alınmasına kadar öbür tarafta bizim tıbbi cihazlar tedarikçilerinin alamadıkları paralarını dile getirelim. Yani burada gerçek bir muhalefet yapalım ve milletin sorunlarını dile getirelim. Bununla ilgili çalışma yapalım. Çalışmalarımız son aşamaya geldi. Şimdiye kadar bir prüz yok, eş genel başkanlık falan yok. İktidarı yıpratacak bir grup olacak. Onları ürkütecek. Bir yandan Saadet Partisi onların geçmişte geldikleri gelenek, bir tarafta Ahmet Davutoğlu onların başbakanlığını yaptı, Genel Başkanı, Dışişleri Bakanı oldu, bir tarafta ise Ali Babacan onların Dışişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı, milletvekili, böyle bir geleneğin bir araya gelmiş olması, böyle bir blokun bir araya gelmiş olması onları ürkütür. Zaten onun için kiralık vekiller ifadesini kullanıyorlar.

Bu fikir hangi partiden çıktı?

biz ilk başta bir grup kuralım dedik. Tecrübelerimiz, bizim partimizin de milletvekilliği yapmış insanlar var, saadette de var, gelecekte de var, deva’da da var. Fikrin kimden çıktığı önemli değil, O fikrin herkes tarafından kabul görmesi önemli. Şu an olumlu görünüyor. Şu ana kadar görüşmeler olumlu, büyük bir ihtimalle meclis kapanmadan önce grup kurulabilir.

Anayasa tartışmaları...

Bizim 6 Parti'nin anayasa değişiklik teklifi masada duruyor. Yaptık kamuoyuna sunduk. Şimdi hayali konuşmayız, Ihtimalleri konuşmayız der. Doğmamış çocuğa elbise biçmeyiz, dereyi görmeden paçaları sıvamak kız bir görelim. Nasıl bir anayasa taslağı hazırlıyorlar zaten. Bu anayasa Şu an adalet ve Kalkınma Partisi 82 anayasası değil, yaklaşık seksene yakın maddesi değiştirildi bunun. O günden bugüne ve adalet ve Kalkınma Partisi döneminde 70. Maddesi. Değiştirildi kendi. Kendi anayasasını değiştiriyor. Onlar konuşsunlar, yazsınlar görmeden, konuşmadan bir şey söylemek mümkün değil. Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili görüşlerimiz belli. 66 maddeyle ilgili görüşlerimiz belli. Özgürlüklerle ilgili maddelere yaklaşımlarımız belli. Anayasanın ilk 4 maddesi kırmızı çizgimizdir. Yani anayasanın ilk 4 maddesini okuyalım isterseniz yani burada İstiklal marşı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, laiklik, sosyal hukuk devleti, bunlarla ilgili kimin problemi olabilir ki? Neyi tartışacağız? Adını Türkiye Cumhuriyeti Devleti adını mı tartışacağız? Türkiye laik sosyal bir hukuk devletidir. Bunu mu tartışacağız? Ay yıldızlı bayrağı mı tartışacağız?

Türban yasası...

Şimdi başörtüsüyle ilgili sayın Kılıçdaroğlu'nun vermiş olduğu kanun teklifi doğruydu. Bir teminat altına alalım teminatı yok dedi. Fakat adalet ve Kalkınma Partisi samimi yaklaşmadı. ipe un serdi arabayı yokuşa sürdü. Anayasa değişikliği, insan hak ve özgürlükleri, anayasa değişikliği yapılmaz...

Destek verecek misiniz ?

Onların taslağı ile ilgili itirazlarımız var, temayla ilgili itirazımız yok.

Yerel seçimler için bir ittifak kurulacak mı?

Her şehrin sosyoekonomik, sosyokültürel ve siyasi yapısı değişik. O şehirlere uygun hareket etmemiz gerekiyor. Burada iktidar yine blok halinde girecekler. Cumhur ittifakı şeklinde girecekler. Bazı yerlerde ayrı ayrı girecekler. Bazı yerlerde yarışacaklar. Biz de aynı şekilde burada muhalefet olarak bazı yerlerde kişiler üzerinde, bazı yerlerde partiler üzerinde bazı şehirler vardır ki orada çok önemli bir parti her zaman ön plandadır. Hangi adayı koysanız kazanır ama bazı şehirlerde de kişiler ön plandadır işte İstanbul'da olduğu gibi CHP nin bir gücü vardır. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu gücü geldi. Ankara'da Mansur Yavaş gücü oraya geldi. Bu güçleri de önünde ön planda. Bakalım o partileri inkar etmeden burada Türkiye'nin her yerinde şimdiden çalışmak lazım. Muhalefet bir mevcut belediyelerini kaybetmemeli. 2 yeni belediyeler eklemeli. Bunun stratejisini taktiğini oluşturmalı. Aksi takdirde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bu belediyelere de kaybedilirse tescillenmiş olur. Bu belediyeler muhalefet içinde bir turnusol kağıdıdır. Aklın yolu bir gelecek partisi olarak kendimizin güçlü olduğu yerler vardır. Bir beldedir, bir ilçedir, bir ildir. Oraların da kendi adınızla girmek isteriz ama Türkiye'deki tehlikenin farkındayız. Adına demokrasi denilen ama demokrasi, şeffaflık rejimidir. Şeffaflığın olmadığı bir yapıya doğru evrildiğini gördüğümüz için de hiç olmazsa bu parlamento çoğunluğunu kaybettiğimiz cumhurbaşkanlığını kaybettiğimiz ortamda belediyelerde bir denge kurmak mı hayır. Siz %50, %50 gibi bir seçim sisteminde çıktınız, %52 ile çıktınız %50’de karşınızda. Ama belediyelerde ise biz size fark atarak geldik diyebilmemiz lazım. Yani adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket partisinden alınan her belediye aynı zamanda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini teşkil edilmediğini göstergesi olacak.

DEVA PARTİSİ CEM AVŞAR

TBMM'de nasıl bir blok kurulacak?

Bu durumu parti olarak iç kurullarımızda da yavaş yavaş birkaç haftalık süredir gündeme geldiğinden bu yana değerlendirmeye başladık, işte değerlendirme ve karşılıklı partiler arası görüşme süreçleri de devam ediyor. Ve olumlu sonuçlar alınıyor. Olmayan partilere verdiği yetki kısmı önce biz bu grup meselesini daha görünür olabilmek ve grup olduğu zaman hem genel kurulda hem meclis kürsüsünde bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımızı, vaatlerimizi ve vatandaşın sorunlarını daha yüksek sesle dile getirmek açısından önemsiyoruz. Bu oluşum vatandaşın bizlere vermiş olduğu denetim görevini daha sağlam bir şekilde yapma imkanı tanıyacak. Bu yönden biz grup için arzuluyoruz.

Genel başkan kim olacak tartışmaları varmı? Eş genel başkanlık sistemi gündemde mi? Somut

bir ete kemiğe bürünmüş bir model yok fakat böyle bir niyet var partiler tarafından, şimdi bütün partilerin de kendi tüzel kimlikleri var ve partilerin yönetim kurulları var. Bunun partilerin kurullarında tartışılıp bir süreç, sonra da yani benim arzum bizim arzumuz kısa bir sürede olumlu veya olumsuz bir noktaya varılması gerek. Yani illa şunu da demiyoruz, biz ya grup kurmazsan olmaz, vesaire değil gayet burada. Çünkü şartlar önemli olan matematik ortada. Hangi partinin kaç milletvekili olduğu matematiği ortada. Partilerin söylemleri ortada ve siyasi partilerin hep herkesin kırmızı çizgileri ortada. O doğrultuda bir model oluşursa bu birliktelik ve bu grup için daha sağlıklı olur. Onlar deneniyor şu anda.

Henüz medyaya yansımamış bir pürüz var mı?

Her partinin bu grup meselesinde kendini kimliksizleştirmemek ile alakalı kaygıları var. Çünkü birkaç modelden bahsediliyor. Vatandaşın kafasında bulanıklık, karışıklık yaratma kaygısı veriyor. O yüzden biz bunu sağlıklı bir şekilde fakat bu işi de arzuladığımız belirterek ve bu işin de olmasını temenni ederek o yola gidiyoruz. Ama bu modelde bir partinin tam anlamıyla hadi istediğimiz oldu diye bir sistem olacağını düşünmüyorum bunun. Muhalefet yapma avantajlarından yürütmeye de daha yüksek ses çıkarma avantajlarından faydalanmak istiyorsak herkes biraz feragat edecek kendisinde. Her partinin hassasiyetleri var. Saadet partisi köklü parti ve seçime daha önce girdiğinden bahsediyor. Tabii bizim de milletvekili sayımız fazla. Fakat işte daha bu işi bir yol gidecekse baştan önümüze bunları şart olarak dayatırsak bu çok sağlıklı bir süreç olmaz.

Anayasa tartışmaları?

Bir kere yeni anayasaya destek verip, vermeyeceğimizi söylemek için yeni anayasada nasıl bir teklif getireceklerine bakmamız lazım. Ortada bir teklif yok. Bizim bir hazırlığımız var. Altılı masanın 84 maddelik bir anayasa mutabakat metni var, altına 6 partide imza attı, bu zaten güçlendirilmiş ve 6 partinin ortak katkıları olan bir anayasa teklifidir. Buna bakabilirler, faydalanabilirler. Destek verme durumumuzu görmeleri içinde teklifi getirmeleri lazım. Şu an net bir tavır yok. Hani en azından içerikle alakalı da bir tüyo verirlerse o zaman konuşmak daha yararlı olur. İlk 4 madde bizi kırmızı çizgimiz. O konuyla alakalı biz kesinlikle tartışılamayacağını söyledik, noktayı koyduk. Yoruma gerek yok.

Yerel seçimlerde ittifak olur mu?

Benim en büyük arzum ve isteğim devam partisi olarak bizim yerel seçimlere tek başımıza girmemiz. Çalışmalarımızı da buna göre bugünden itibaren kafamızda programlıyoruz, yapıyoruz öncelikli konularımız var. Biz yerel seçimlere iyi bir hazırlık yaparak. Deva partisi olarak girmeyi hedefliyoruz. Teşkilatlarımızın da isteği bu yönde. Tabii daha 9 ay var. Konuşmak çok erken. Biraz da gözlemlemek lazım ama bugün itibariyle benim partimin politika birim başkanı olarak niyetim partimizin yerel seçimleri kendi logosuyla girmesi. Yerel seçimler, insanın elini biraz daha rahatlatıyor. Mesela 81 il ve 971 ilçede girmek zorunda değilsin. Fakat stratejik olarak belirleyeceğiniz ilçelerde, illerde kaynağını ve teşkilatını da oraya yoğunlaştırarak başarılı bir sonuçla bir modellik girebilirsin. Biz yerel seçimlere deva partisi altında girmek istiyoruz ama büyük şehirlerde de istisna olabilir. Çünkü oralarda hitap ettiğiniz seçmen kitlesi ve dengeler biraz daha farklı.

DEMOKRAT PARTİ CEMAL ENGİNYURT

TBMM'de nasıl bir blok kurulacak?

Demokrat parti, Gelecek, Saadet ve Deva partisinin grup kurma kararına saygı duyan bir harekettir. Sayın genel başkanımızın da yaptığımız görüşmeler neticesinde biz hiçbir şekilde bu 3 partinin ne şekilde kurarlarsa kursunlar, kurulacak grup içerisinde yer almayacağız. Çünkü biz demokrat partiyiz. 77 yıllık bir siyasi hareketiz, 3 milletvekiliyle parlamentoda demokrat partiliyi, Türk milletini temsil etmek üzere siyasi varlığımızı devam ettireceğiz ve yerel seçimlere de demokrat parti kırat amblemi ile bütün Türkiye genelinde katılarak Demokrat Parti'nin Türkiye'deki misyonunun devam etmesini sağlayacağız ve tekrar ifade ediyorum, hiçbir şekilde hiçbir grup görüşmesi yapmadık, yapmayı düşünmüyoruz.

Anayasa tartışmaları

Türkiye Cumhuriyeti'nin menfaatine, Türk milletinin menfaatine. Halkımızın huzuru, refahı, güvenliği, Türkiye'nin büyük ülke, büyük devlet olmasına yakışır her değişiklik önerisinde demokrat parti her şeye muhalefet anlayışıyla değil, doğruları destekleme anlayışıyla destekleyecektir. Ama bu noktada iktidarın tavrı önemlidir. İktidar, demokrat parti gibi partileri muhatap alıp şu ana kadar bir önceki dönem parlamentoda dahil olmak üzere görüşmedi. Dolaysıyla biz iktidarın marinası değiliz. İktidarın her istediğini ben yaparım, diğerleri peşimden gelecek dediği tipler değiliz. İktidar, anayasa değişikliği görüşmelerinde samimi ise parlamentoda vekili olan herkesle görüşmelidir? Bu görüşmeyi karşılıklı gerçekleştirmelidir ve biz değerlendirmemizi yaparak anayasa değişikliğinde tavrımızı belirleyeceğimiz bu şekilde ilan ederiz. Recep Tayyip Erdoğan'a ve AKP iktidarına tavsiyem, ülke her geçen gün fakirleşiyor. Yoksulluk her geçen gün artıyor. Zamlar dayanılmaz hale geldi. Çiftçi köylü, perişan, anayasa tartışmalarıyla yalandan gündemi oynayacağına. Gündem belirleyeceğine, memleketin esas ekonomik sorunlarına ağırlık versin. Verdiği sözleri yerine getirsin. Örneğin KPSS'de mülakat kalkacak dedi. Kaldırsın. Örneğin gençlere internet telefon sözü vardı versin. Örneğin 22.000 tl memura maaş vereceğiz onu gerçekleştirsin. Emeklilikte yaşa takılanlar prime takıldı. Onu çözsün ülkeyi ekonomik olarak refaha ulaştırsın.

Yerel seçimde ittifak olur mu?

Yerel seçimlerde ittifakı sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın illa alacağım deyip göz koyduğu İstanbul, Ankara başta olmak üzere memleket ve millet açısından kaybedilmemesi gereken yerlerde demokrat parti olarak ittifak teklifinde veya ittifak söyleminde yine bir arada olmaya devam ederiz. Ama demokrat parti olarak Türkiye'de bütün illerde, bütün ilçelerde ve beldelerde belediye başkan adayımızı çıkaracağız. Çıkarabileceğimiz kadar çıkaracağız inşallah.

SAADET PARTİSİ CAFER GÜNEŞ

TBMM'de bloklaşma nasıl olur ?

İktidar blokunun 2 tane grubu var. Birisi milliyetçi hareket partisi, birisi de ak parti olmak üzere. Muhalefetin ise şu anda 3 tane grubu var. Bir tanesi yeşil yol. Bir tanesi cumhuriyet halk partisi. Bir tanesi de iyi parti. Meclisin içerisinde de 54 tane, her ne kadar partili ise de. Meclis iç tüzüğüne göre grubu olmayanlara bağımsız şeklinde gözüyle bakılıyor. Yani öyle tanımlıyor. Şimdi bağımsızların çoğunluğu 38 tanesi. Millet ittifakıyla seçime giren deva gelecek demokrat ve saadet partisi'ne ait milletvekilleri şimdi oturuldu, konuşuluyor. Her parti kendi başına ayrı ayrı olsa, kazancı ne olur? Grup kurulursa ne olur? Grup kurulduğu takdirde deki avantajlar sayıldığında grubunuz olmadığı zaman ki avantajından daha fazla öyleyse grup kuralım denildi. Grup nasıl kurulsun? Mesela saadet partisi diyor ki bizim çatımızın altında olsun hiç öyle parti kurmaya falan gitmeyelim. Neden? Kolay olur. 20 milletvekiliyle grup kuruluyor diyelim 7 tane milletvekilini. Gelecek partisi 7 tane milletvekilini. Deva partisi verirse 14 10 da bizim var, 24 olur. Onların partinin tüzel kişiliği devam eder. Parti genel başkanları haftalık konuşmalarda ister bir saatlik bir buçuk saatlik bir sürelerini ister yarımşar saat konuşur ister haftada bir konuşur. Bu iş paylaştırılır. Avantajları şunlar, şunlar, şunlar, ülkemize faydalı olmak istiyoruz. Bu şekilde muhalefet de 4 tane grub olmuş olur. Bir kanun teklifi üzerinde görüşülürken iktidar 2 grup adına konuşur. Muhalefet 4 grup adına konuşur. Bu da muhalefete bir avantaj sağlar.

Saadet ve Dava'nın genel başkanlık pazarlığı ?

Eyvallah, onlarınki de doğru bizimki de. Biz seçimden önce de söyledik, gelin 3 parti saadet partisi çatısı altında girsin. Diye ama kabul edilmedi. Bunlar tekliftir, partiler kabul ederler veya etmezler. Şu anda görüşmeler devam ediyor. Saadet partisi olarak teşkilatlarımız,il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, genel idare kurulu üyelerimiz ile görüşüyoruz. Onların fikrini almadan bir karar vermeyeceğiz. Biz tüm yetkililerimizden görüş alacağız. Gerekirse ankara'ya çağıracağız. Herkes serbestçe konuşacak.

Saadet Partisi'nin bu teklifi kabul edilmezse nasıl bir yol alacak?

Saadet Partisi'nde problemler çözülür, tıkanacak bir şey yok. Diğer partilerde yetkili organlarıyla konuşacaklar. Ben bir grubun konulacağına inanıyorum. Öyle veya böyle bir grubun gruba ocağına inanıyorum.

Yerel seçimlerde ittifak

Önümüzde seçim var o zaman ne olur bilmiyorum. Biliyorsunuz Ankara belediyesini İYİ Parti'nim desteklemesini, İstanbul belediyesini desteklemesini mutlaka birbirlerine ihtiyacı, hatta birbirimize ihtiyacımız var. Ama saadet partisi der ki yine yetkili kurumlarımız ayrı gireceğiz arkadaşlar eyvallah. CHP'nin İstanbul'da 14 tane ilçesi var biliyorsunuz. 14 tane ilçenin birini ikisini bize verse mesela sizde büyükşehirde bize destek verin bunlar zamanı gelince konuşulacak, tartışılacak meseleler. Belediye hizmetlerinin çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Başta belediyenin güvenilir olması lazım. Ak parti bu güvenli maalesef sarstı.

Yeni anayasa konusu

Biz inanıyorsak Türkiye'nin lehine kim getirirse getirsin, desteklemekten hiçbir sıkıntı görmeyiz. Bu partiye yaklaştığımız manasına da gelmez. Reddettiğimiz veya uzaklaştığımız manasına da gelmez. Meclis bir çatı 10 tane milletvekilimiz orada ak parti ile de görüşüyorlar. Hangisini diyorsanız hepsiyle herkes herkesle görüşüyor. Bunun abes olacak bir yer yok. Başörtüsü şu anda serbest getirip bunu anayasaya koyup özgürlükler anayasada tane tane sayılarak olmaz. Kanunları ayrı çıkar. Fakat illa hepsini biz yapacağız havasıyla anayasa değişikliğine gidiyorlar. Geçer geçebilir, saadet partisi destek verebilir. O günkü şartlar neyi gösterir bilmiyorum. Belki cevap da destek verir. Başörtüsünün bir şeyi kalmadı, yasak dönemi bitti, kapatan kapatıyor.

İlk 4 madde

toplumsal uzlaşma olmadan değil, ilk 4 maddeyi bir harfini bile değiştirmek doğru değil. Şimdi %48, bir tarafta var, %52 bir tarafta var, ben kazandım, yürümüyor bunlar. Öteki %48 %52 aldı mı? Bu sefer gelip o değiştiriyor. Ben Ak Parti'nin yerinde olsam yine anayasa değişikliğinde mutlaka muhalefeti, hele hele ana muhalefetin işin içine alırım, almaya çalışırım, defalarca giderim. Olmuş. Başörtü meselesine destekleyebiliriz. Önümüze bir gelsin bakarız. Genel anlamda da değişikliklerde tıkanan yerler vardır, eksik yerler vardır, konuşulur. Anayasa değişikliğini eğer tüm partilerle görüşüp ortak bir noktaya gelirse referanduma gerek kalmaz bir referandumun maliyetini lütfen internete girin bir bakın bizim bu kadar paramız. Ya bütün konularda ılımlıyız. Bizim çok eski bir sloganımız vardır şehre firen, hayra motor olmaya biz her zaman varız diye. Biz solcularla sağcılar çok rahat konuşuruz. Ülke meseleleri konusunda anlattığımızda kişilerin siyasi düşünceleri değil, memleketin hayrına olan şeyleri çok rahatlıkla destekleriz.
Muhabir: Oğuzhan Poyrazoğlu