Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: Soylu, AKP’ye geçerken…

Yayın tarihi: 4 Aralık 2021 Cumartesi 9:16 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2021 Cumartesi 11:09 pm

TELE1’de başlayan ‘Gündem Özel Lider Söyleşileri’ programının konuğu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal oldu. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın sorularını yanıtlayan Uysal, gündeme ilişkin sıcak gelişmeleri yorumladı.

TELE1’in ‘Gündem Özel Lider Söyleşileri’ programı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile devam ediyor. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ merak edilenleri sordu, Uysal ise yanıtladı.

Programda, AKP hükümetinin mevcut politikaları değerlendirildi.

Dolar/TL kurundaki duruma dikkat çeken Gültekin Uysal, şunları söyledi:

“Biz yanlış yaptık pardon, demeye getirdikleri bir çaresizlik içerisindeler.

Dolar üzerinden ödeyeceğimiz kaynaklar bugün otomatikman iki katına çıktı. Bunca zaman kalkınma planları yapmışsınız. Hedeflediğiniz hiçbir hedefi tutturamamışsınız. 2023 demişsiniz, bugün trend aşağıya doğru. Artık hukuk ve demokrasi ekonominin temel girdisi haline gelmiş durumda. Yaptığınız açıklamalarda döviz talebini kendi elinizle tetikliyorsunuz. İnsanlar mevduatlarımıza el konulur mu diye düşünür hale gelmiş. Bir büyük kriz var ve bunun bedelini insanlar sofrasında yoksullaşarak ödüyor.

Bugün Türkiye’yi ucuzlattığınız için ülkeyi istilaya açmış durumdasınız. Sürdürülebilir bir durum yok. Kendi içerisinde buna inana insanlar yok.”

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın görevden alınıp, yerine Nureddin Nebati‘nin getirilmesine ilişkin de konuşan Uysal, “Sayın Erdoğan ha Merkez Bankası başkanı atamış, ha ilçe başkanı atamış” dedi.