Demirtaş’tan ‘Şu Selo var ya’ diyen Erdoğan’a yanıt

Yayın tarihi: 16 Nisan 2023 Pazar 8:11 pm - Güncelleme: 16 Nisan 2023 Pazar 8:11 pm

Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş kendisine ‘Selo’ eleştirilerinde bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medyadan seçim çağrısı yaparak cevap verdi.

Edirne Cezaevi’nde 2016’dan bu yana tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medyada dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Demirtaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında kendisi için kullandığı “Selo” ifadesine yanıt verdi.

Demirtaş, şunları söyledi:

“Selo” diye başlayıp sıraladığı tehditler, hakaretler bana değil kardeşim, aslında sana. Bu tehditlere, hakaretlere cevabı da zarfa koyup sandığa atarak sen ver lütfen. Sonra da yüzünün alacağı hali hep birlikte izleyelim. Tabii yüzü kalmışsa…”

 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, daha önce yaptığı konuşmasında HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef almıştı ve  “Bu şimdi Edirne’de olan bir Selo var ya… 51 Kürt kardeşimizi bunlar öldürdü mü? Hatta bu gençlerin üzerinden arabayla geçtiler. Bunları bu şekilde öldürdüler. Onlar da Kürt’dü. Siz hani Kürtlere kıymet biçiyordunuz ne oldu.

“Bunların derdi Kürt felan değil. Açık söylüyorum onlar ne kadar Kürt ise biz o kadar Türk’üz böyle bir durumumuz var. Biz Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkes’i, Abazası, Boşnak’ı ile tüm kardeşlerimizi yaradılanı severiz yaradandan ötürü anlayışı ile seviyoruz. Bizde ayrım yok. Bizde bölücülük yok” demişti.

Erdoğan, Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı: Bu Selo denilen adam…