Demirtaş’tan hem AKP’ye hem CHP’ye mutabakat teklifi iddiası

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 10:21 pm - Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 10:21 pm

Eşi Başak Demirtaş’ın “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olabilirim” çıkışını yaptığı günlerde Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hem AKP’ye hem de CHP’ye dörder maddelik mutabakat metni gönderdiği iddia edildi. Ancak iki partinin de metni kabul etmediği belirtildi.

 

KRT’de yer alan habere göre, Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için adaylık tartışmalarının yaşandığı günlerde hem CHP hem de AKP’ye dört maddelik mutabakat metni gönderdiği iddia edildi. Demirtaş’a yakın kaynaklar mutabakatta yer alan maddelerin içeriğiyle ilgili bilgi vermeezken maddelerin “toplumun her kesimi tarafından kabul edilebilecek içerikte” olduğunu belirtti.

Sezai Temelli isim vermeden Selahattin Demirtaş ve Ahmet Türk’e yüklendi

KABUL EDİLMEDİ

İddialara göre, Demirtaş mutabakatın hem iktidara hem de CHP’ye iletilmesini istedi. Mutabakatı imzalayan tarafla uzlaşıya gidileceğini söyledi. Ancak mutabakat hem iktidar, hem de CHP tarafından kabul görmedi. Bu gelişmenin ardından Başak Demirtaş’ın adaylıktan geri çekildiği ileri sürüldü.

KENDİSİYLE İLGİLİ TALEBİ YOK

Söz konusu mutabakatta Demirtaş’ın kendisiyle ilgili herhangi bir talebinin yer almadığı da ifade edildi.

Kaynak: TELE1