Demirtaş’tan Erdoğan göndermeli ‘Cin Ali’ çizimleri!

Yayın tarihi: 14 Aralık 2021 Salı 9:46 am - Güncelleme: 14 Aralık 2021 Salı 9:46 am

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘ekonomide Çin modeli’ söylemine Cin Ali çizimleriyle gönderme yaptı.

Selahattin Demirtaş, t24 için “Cin Modeli” başlıklı yazı kaleme aldı. Yazısında Cin Ali çizimlerine yer vererek AKP’nin ‘ekonomide Çin modeli’ açıklamalarına gönderme yaptı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cin Ali olarak resmeden Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de yer verdi.

Demirtaş’ın yazısı ve çizimleri şu şekilde:

“İşin uzmanları, büyük iktisatçı Cin Ali’nin ekonomi politikalarını anlamak için yıllardır çırpınıp duruyorlar. Çoğu iyi niyetli bu ekonomistler, her türlü ekonomi teorisiyle analiz etmelerine rağmen yine de Cin Ali’nin ekonomi politikaları tam olarak çözemiyor, Cin Ali’nin gerçekte ne yapmak istediğini bir türlü kavrayamıyorlar. Çünkü ekonomi bilimini biliyor ama Cin Ali’yi bilmiyorlar. “Acaba dünyada bir tek Cin Ali’nin bildiği bir ekonomi modeli keşfedilmiş olabilir mi?” diye, bir kez olsun düşünmüyorlar. Niye olmasın? Kazanın doğurduğuna inanıyorsunuz da…

Aslında meseleyi çözmek için ilkokul birinci sınıfı okumuş olmak yeterli. O nedenle halkın ekseriyeti konuyu tamı tamına anlamış durumda. Ben yine de nostaljik bir hatırlatma babında, konuyu özet geçeyim, bizim kuşakların çocukluğunun en sadık arkadaşı Cin Ali’den binlerde kez özür dileyerek. (Affet beni Cin Ali.)”

Demirtaş’tan emekli yargıça açık mektup: Hakimler başlarını kaldırıp bana bakmaya cesaret edemedi