Demirtaş’tan Akşener ve Kılıçdaroğlu’na destek! ‘Taşları bağlayıp itleri saldılar’

Yayın tarihi: 29 Aralık 2022 Perşembe 1:55 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2022 Perşembe 1:55 pm

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP’li Tuzla Belediyesi Meclis üyesi Türel Ağyol’un, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik çirkin ifadelerine tepki gösterdi. Demirtaş, “Taşları bağlayıp itleri salmak tam da budur işte!” dedi.

AKP’li Tuzla Belediyesi Meclis Üyesi Türel Ağyol, sosyal medya hesabı üzerinden Akşener ve Kılıçdaroğlu buluşmasında yönelik çirkin ifadelerle bir paylaşım yaptı. Ağyol, tepkiler üzerine paylaşımını sildi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından bunun ağır hakaretin çok daha ötesinde olduğunu ifade ederek tepki gösterdi.

Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

Mesele Meral Hanım ile Kemal Bey’e yapılan ağır hakaretin çok ötesinde. Muhalefete hapis, kayyım, ihanet suçlamaları, parti kapatma… Ve bu tipler de ülke yönetiminin her kademesinde. Taşları bağlayıp itleri salmak tam da budur işte!

“EMEKLİLİĞİ HAK EDEN İKİ KİŞİ DAHA VAR”

Demirtaş, iktidarın seçim hamlesi olan EYT’ye ilişkin ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğrafını paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

EYT için yıllardır direnenler “söke söke alırız”ın resmini yaptılar. Helal olsun ve de selam olsun. Bu direnişin öncü seslerinden, yürekli kadın Gönül Boran’a da tebrikler. Şimdi sırada, emekliliği hak eden iki kişi daha var, onları da emekli etmek için direnişe devam!

“Ne yaparlarsa yapsınlar masa dağılmıyor, Saray’ın kabuslar görmesi normal”