Demirtaş’ın yeni kimliği ‘gülümsemeye’ takıldı

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 4:33 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 4:33 pm

Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yeni kimliğinin verilmediğini söyledi. Yeni kimliklerde biyometrik fotoğraf istendiği için ağzın kapalı olması gerekiyor.

Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla eşiyle uzun bir aradan görüştüğünü ifade etti. Selahattin Demirtaş’ın HDP’nin Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar başta olmak üzere herkese çok selamlarının olduğunu aktaran Başak Demirtaş, sonraki tweetinde eşine ‘güldüğü için’ yeni kimliğin verilmediğini kaydetti. Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş’ın yeni kimlik kartı almak için cezaevinde fotoğraf çektirdiğini ancak nüfus müdürlüğünün fotoğrafta gülümsüyor diye Selahattin Demirtaş’a yeni kimlik kartı vermeyi reddettiğini ifade etti.

Başak Demirtaş’ın paylaşımları şöyle:
“Uzun bir aradan sonra Selahattin ile görüşebildik. İyiydi çok şükür. Eşbaşkanlarımız Sayın Pervin Buldan ve Sayın Mithat Sancar başta olmak üzere herkese çok selamları vardı.
Yeni kimlik kartı için cezaevinde fotoğraf çekmişler. Nüfus müdürlüğü, fotoğrafta gülümsüyor diye kimlik kartı vermeyi reddetmiş. Evet, aynen böyle olmuş 🙂
Bu fotoğraf temsilidir, gülümseme ise gerçek.”