Demirtaş’ın eşine ve kızlarına VIP engeli

Yayın tarihi: 15 Haziran 2022 Çarşamba 3:34 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 3:54 pm

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, eski HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kızı ve eşine VIP hakkı verilmediğini söyledi.

HDP’li Meral Danış Beştaş TBMM’de yaptığı konuşmada, “Bir ülkede yönetimin içinden hukuku çıkartırsanız, çetecilik faaliyeti kalır” dedi. Beştaş, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kızı ve eşine VIP hakkının tanınmadığını söyledi.

TBMM’de konuşan Beştaş şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış, eski vekil, iki kere cumhurbaşkanı adayı olmuş, Eş Genel Başkanlık yapmış, grup başkanlığı yapmış, İdris Baluken gibi Ahmet yıldırım gibi… Kızlarına ve Eşine “VIP kullanamazsınız” diye onları dışarı almışlar. İşte “hukuksuzluk” dediğimiz, bir ülkede yönetimin içinden hukuku çıkartırsanız, çetecilik faaliyeti kalır dediğimiz tam da budur.

Beştaş’ın konuşmasının ardından AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç söz aldı. VIP konusuna değinmeyen Tunç’a Beştaş tepki gösterdi. Beştaş, “Tunç’un sessizliğinin kayıtlara geçmesini istiyorum.” dedi.

İşte “Saray’ın Selahattin Demirtaş planı”

ÖZEL TEPKİ GÖSTERDİ

Özgür Özel de karara tepki gösterdi. Özel, “Milletvekilliği yapmış isimlere bu hakkın tanınmamasını kabul etmiyoruz.” dedi.