Demirtaş’ın bırakma kararına eski koğuş arkadaşı HDP’li Zeydan ilk yorum

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2023 Çarşamba 6:35 pm - Güncelleme: 31 Mayıs 2023 Çarşamba 6:37 pm

Selahattin Demirtaş‘ın aktif siyaseti bırakma kararına cezaevindeki eski koğuş arkadaşı HDP PM üyesi Abdullah Zeydan’dan ilk yorum geldi. Zeydan “Cezaevinde bu kadar kapsamlı özeleştirisel yaklaşımı olmadı” dedi.

Seçimlerden oy kaybederek çıkan HDP’de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Yaklaşık 7 yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş önce partisini eleştirdi ardından siyasetten çekildiğini açıkladı.

Demirtaş “HDP açısından TBMM seçimi: Neden böyle oldu?” başlıklı yazısında, HDP’nin seçim çalışmaları yarım yamalak ve dağınık olarak nitelendirirken son beş yıldır HDP Genel Merkezi’ne gönderdiği mesajlarla ve makalelerle bu gerçeği anlatmaya çalıştığını belirtmişti. Demirtaş, bu çabasına rağmen her seferinde cevapsız kaldığını belirtmek için “Sesim yankılanıp bana geri dönüyor” demişti.

Demirtaş’ın kararına Edirne Cezaevi’nden eski koğuş arkadaşı ve HDP PM üyesi Abdullah Zeydan’dan ilk yorum geldi.

TELE1’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan Zeydan Demirtaş’ın kendisi cezaevindeyken bu kadar kapsamlı özeleştiri yaklaşım olmadığını belirterek şunları dedi: “Parti olarak kendi iç değerlendirmemizi henüz yapamadık. Toplantıdan kamuoyuna uzun bir açıklama yapacağız. Genel merkez bu konuda bireysel açıklama yapılmamasını istedi. Demirtaş’ın açıklamaları. Şu an ki tutumu siyaseti tamamen bırakmak yönünde. Cezaevinde bu kadar kapsamlı özeleştirisel bir yaklaşım olmadı. İlk defa oluyor. Yetkili organlarımızla görüşüyoruz. Partinin ‘Demirtaş’la görüşme tutumu olur mu?’ bilemiyorum.”

2016’da tutuklanan ve Demirtaş’la birlikte Edirne Cezaevi’nde tutulan Zeydan hakkında 6 Ocak 2023’te tahliye kararı verilmişti.

Selahattin Demirtaş aktif siyaseti bıraktı

Selahattin Demirtaş’a ilk destek Ahmet Türk’ten geldi

Demirtaş’tan sitem ve özeleştiri! “Beni anlamaya çalışmak yerine linç etmekle uğraştılar”