Demirtaş’ın Avukatı Karaman: Kurgulanmış bir iddianame

Yayın tarihi: 22 Ocak 2021 Cuma 6:04 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2021 Cuma 6:05 pm

Artı Tv’de yayımlanan Detay programına konuk olan Avukat Mahsuni Karaman, Ayşe Yıldırım ve Kemal Göktaş’ın sorularına yanıt verdi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında AİHM’in verdiği kararının hemen ardından oluşturulan Kobane iddianamesine ilişkin yapmış olduğu değerlendirmede, “Soruşturma başlatıldığında ilk amaç Demirtaş’ı içeride tutmaktı şimdi iddianamenin amacı HDP’nin kapatılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Siyasal ihtiyaçlara göre yargının araç sallaştırıldığını söyleyen Karaman, “Tabii ki tarihi büyük hatalar, hukuksal hatalar da yapılıyor. Bunu birileri bilinçli olarak da tasarlamış olabilir bundan pek emin değilim doğrusu. Soruşturmanın ilk hedefi Demirtaş gibi faktörün içeride kalmasını temin etmekti. Demirtaş’ı tutuklarlarken bu soruşturmadan umdukları fayda bu idi daha sonra meseleler farklılaştı daha başka ihtiyaçlara doğunca hiç düşünmedikleri bir şey yapmaya başladılar” açıklamasını yaptı.

“KURGULANMIŞ BİR İDDİANAME”

Kobane iddianamesinin 2020’nin Ekim ayında bütün HDP’lileri kapsayacak bir soruşturma haline getirildiğini aktaran Karaman, “Bu iddianame HDP üzerine kurgulanmış, HDP eşittir PKK/KCK. Dolayısıyla HDP kapatılmalı iddianamesi adeta. Bahçeli de hemen bunun ardından ‘buyrun iddianamede budur’ dedi” ifadelerini kullandı.