Selahattin Demirtaş’ın annesi, babası ve eşi cezaevine giderken kaza yaptı: HDP’den dayanışma çağrısı!

Yayın tarihi: 6 Aralık 2019 Cuma 1:08 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2019 Cuma 3:51 pm

Edirne F Tipi Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmeye giden eşi Başak Demirtaş, anne Sadiye Demirtaş ve baba Tahir Demirtaş’ın da bulunduğu araç Çorlu’da kaza yaptı. Kazada sekiz kişi yaralandı. HDP’den yapılan açıklamada aile bireylerinin kaldırıldığı hastanelerin isimlerini verilerek, halka dayanışma çağrısı yapıldı.

Kaza, saat 13.00 sıralarında, TEM’in Çorlu gişeler mevkisinde meydana geldi. Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyarete giden ailesinin bulunduğu, Özkan Yalgı yönetimindeki 34 ZN 6617 plakalı minibüs, arka lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkıp, bariyerlere çarptı. Kazada araçta bulunan Demirtaş’ın annesi Sadiye ve babası Tahir Demirtaş, kardeşi Sadiye Demirtaş Buluttekin ile Mehmet Akkaya, Süleyman Akkaya, Tahir Elçi Yalgı, Roni Türkmen ve Fesih Türkmen hafif yaralandı. Kaza ihbarı üzerine, olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, 8 yaralıyı ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. İlk müdahalesi burada yapılan yaralılar, ardından ilçedeki özel hastaneye sevk edildi. Tedaviye alınan 8 kişinin, hayati tehlikesinin olmadığı ve tedavilerine devam edildiği belirtildi.

BULDAN VE TEMELLİ, ÇORLU’DA

Kazanın ardından HDP Basın Bürosu’ndan kazayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ı ziyaret için Edirne Cezaevi’ne gitmek için yola çıkan ailesi trafik kazası geçirmiştir. Kazada yaralanan aile üyeleri hastaneye kaldırılmış ve durumları iyidir. Kazadan sonra Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Çorlu’ya doğru yola çıkmıştır” denildi.

Buldan ve Temelli, geldikleri Çorlu’da özel hastanede bulunan yaralıları ziyaret edip, durumları hakkında bilgi aldı.

HDP’den açıklama

HDP, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada aile bireylerinin kaldırıldığı hastanelerin isimlerini vererek, halkı dayanışmaya çağırdı.

Açıklama şöyle:

“Sn. Selahattin Demirtaş’ın ailesi bu sabah saatlerinde cezaevi ziyaretine giderken trafik kazası geçirmişlerdir, aile bireyleri Çorlu Devlet Hastanesi, Reyap Hastanesi ve Vatan Hastanesi’ne kaldırılmıştır. Halkımızı dayanışmaya bekliyoruz. Tüm halkımıza duyurulur.”