Demirtaş’a “Cumhurbaşkanı’na hakaretten” verilen hapis cezası onandı

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 11:28 am - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 4:11 pm

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 24 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki konuşmasında “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davada aldığı 3 yıl 6 ay hapis cezası onandı.

İktidara yaınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi’nden Seda Nur Günaydın’ın haberine göre; İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, verdiği kararda alt mahkemenin değerlendirmesinde hukuka aykırı herhangi bir durumun olmadığını belirtti.

İSTİNAF TALEBİ REDDEDİLDİ

Karar, Demirtaş’ın avukatları tarafından istinaf mahkemesine taşınmıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi, avukatların başvurusunu karara bağladı. İstinaf mahkemesi, yeniden yargılama başvurusunu reddetti.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Demirtaş, 24 Aralık 2015’te Rusya ziyaretinin ardından geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada “Rusya ziyaretimiz uzun bir süredir planlanmış, uzun süredir hazırlığı yapılan bir ziyaretti. Türkiye’de aslında toplumun Rusya veya başka bir ülkeyle savaş istediği falan yok. Bu AKP hükümetinin verdiği yanlış kararın sonucunda oluşmuş bir gerilimdir. Bunun bir hata olduğunu bizden önce Cumhurbaşkanı ve Başbakan ifade etmişti. Avrupa’da Paris’teki konferansta koridor koridor Putin ve Lavrov’la karşılaşıp bir görüntü verebilmek için çırpındılar. Halen Dışişleri Bakanı veya Cumhurbaşkanı, Rusya ile temas kurabilmek için bir telefon görüşmesi yapabilmek için çırpınıyor. Madem bu kadar doğru bir iş yaptınız, madem bunun arkasındasınız, o zaman ilkeli durun, dik durun. Çünkü yaptıkları hatanın farkındalar… Milyonlarca insan şu anda mağdur olmuş durumda. Rusya’da iş yapan, ticaret yapan, ithalat-ihracat yapan, ihale almış olanlar, öğrenciler, çalışmaya giden işçiler, herkes mağdur olmuş durumda. Hükümet ne yapıyor, kılını kıpırdatabiliyor mu? Hayır” ifadelerini kullanmıştı.

Selahattin Demirtaş’ın yeni koğuş arkadaşı belli oldu

Selahattin Demirtaş, TİP’in etkinliğine mesaj gönderdi