Demirtaş: Yargı bizim dışımızda herkese bonkör

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 11:16 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 11:16 pm

Selahattin Demirtaş, Kobane davasının 13. duruşmasında savunma yaptı. Kamuoyunda tahliyeleri tepkilere neden olan beraat kararlarını hatırlatan Demirtaş, “Yargı bizim dışımızda herkese karşı çok bonkör” dedi.

Aralarında önceki dönem HDP Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve MYK üyelerinin de bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobane Davası’nın 13’ncü duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü’nde devam ediyor. Demirtaş bugün görülen duruşmada savunma yaptı.

Son anket | Seçim ikinci tura kalıyor! Demirtaş sürprizi

AVUKATLARDAN MAHKEME HEYETİNE TEPKİ

Tahliye taleplerinin başladığı Kobane Davası’nda avukatların müvekkilleriyle görüşme yaptığı alanda jandarmanın kısıtlamasına tepki gösteren avukat Cahit Kırkazak, “Burası bir mahkeme salonu, kışla değil” dedi.

DEMİRTAŞ: HALK BU MÜHRÜ ALIR

Ardından Demirtaş söz aldı. Demirtaş şunları söyledi: “Tanıklar ikna edilmiş, aleyhe beyanlar alınmış fakat tanıkların çuvallamasına rağmen mahkeme tanıkların beyanlarına itibar ettiğini altını çizerek söylemiş. Gizli tanıklar gelse ve dese ki ‘Biz iftira attık’ Yine de mahkeme için önemli olmayacak” dedi.

Tanık Gökalp’in Kobanê’de olduğunu iddia ettiği tarihte Kamuran Yüksek’in Mardin’den fotoğraflarını gösteren Demirtaş: “Bir kumpas kurarken zahmet edip Google’dan bile bakmamışlar. Bu kumpası bile beceremeyen insanlar yıllardır bizi tutuklu yargılıyor. Soma Davası’nda yargılananların hiçbiri tutuklu değil ancak Antalya’da bir kadını kaçırıp annesine ise tecavüz eden sanık serbest bırakıldı. Eski sevgilisinin aracını yakıp ‘ölümü temiz olmayacak’ diyen sanığa ilk duruşmada tahliye verildi. İpek Er’in intiharına sebep olan uzman çavuş Musa Orhan tutuklanmadı. Hakkımızda tutuk devam kararlarının verildiği günlerde, haklarında 91 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmiş hükümlü Hizbullah tetikçileri tahliye edildi. Zannedilmesin ki herkes bizim gibi tutuklu yargılanıyor. Yargı bizim dışımızda herkese karşı çok bonkör. Küçük çocuklar okullarda açlıktan bayılırken AKP’liler araçlarında kokainler içiyor, lüks otomobillerle dolaşıyor. Bu ülkeyi bu hale getirdiniz. Bu söylediklerimi bugün umursamayabilirsiniz. Mühür bugün sizde ancak koca bir halk var burada, bu mührü alır.” (