Demirtaş: Sarayın hukuk danışmanlığına Hamza Yerlikaya da atanabilirmiş

Yayın tarihi: 11 Ocak 2021 Pazartesi 11:32 am - Güncelleme: 11 Ocak 2021 Pazartesi 11:41 am

Sosyal medya hesabından Prof. Başak Çalı ile Dr. Kerem Altıparmak’ın AİHM Büyük Daire kararı değerlendirmelerini paylaşan Selahattin Demirtaş, “Saray’ın hukuk danışmanı(!) Mehmet Uçum’a da okkalı bir cevap olmuş.” ifadelerini kullandı.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire tarafından hakkında “Derhal serbest bırakılmalı” kararı verilen Halkların Demiokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan yeni bir açıklama daha geldi.

Sosyal medya hesabından avukatlarının AİHM Büyük Daire kararına ilişkin notları paylaşan Demirtaş, “Saray’ın hukuk danışmanı (!) Mehmet Uçum’a da okkalı bir cevap olmuş” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklama şöyle:

“Merhabalar. AİHM duruşmasında savunmanlığımı üstlenen değerli hukukçulardan Prof. Başak Çalı ve Dr. Kerem Altıparmak‘ın AİHM Büyük Daire kararına dair önemli değerlendirmelerini okumanızı öneririm. Saray’ın hukuk danışmanı(!) Mehmet Uçum’a da okkalı bir cevap olmuş. Aslında hukuk danışmanlığına Hamza Yerlikaya da atanabilirmiş. Nihayetinde Uçum’un hukuk bilgisi Yerlikaya’nın hukuk bilgisiyle aynı seviyede sayılır.

Ayrıca, AİHM’de beni temsil eden değerli hukukçulardan Av. Benan Molu, Av. Mahsuni Karaman ve Av. Ramazan Demir’in AİHM Büyük Daire kararından derledikleri çarpıcı notları da kararı anlamayı kolaylaştırır düşüncesiyle paylaşıyorum.”