Demirtaş: Hükümetin hazırlıksız ve beceriksiz durumuna hiçbir mazeret uydurulamaz

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2021 Cuma 8:10 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2021 Cuma 8:10 pm

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’deki orman yangınlarına ilişkin, “Hükümetin hazırlıksız ve beceriksiz durumuna hiçbir mazeret uydurulamaz” dedi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’deki orman yangınlarına iktidara eleştirlerde bulundu. Demirtaş, “Zaten doğal felaketlerin sonuçlarının bu kadar ağır olmasının nedeni, Türkiye’deki siyasi felakettir” dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Demirtaş, “Yangın felaketi nedeniyle mağdur olan herkese büyük geçmiş olsun. Doğudan batıya kadar yanan bütün ormanlar, toplumun ve tüm canlıların geleceğini karartıyor. Felaketlerde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Durum gösteriyor ki, iklim krizini Türkiye’nin ana gündemlerinden biri yapma zamanı geldi de geçiyor” diyen Demirtaş, şunları yazdı:

“Hükümetin hazırlıksız ve beceriksiz durumuna hiçbir mazeret uydurulamaz. Zaten doğal felaketlerin sonuçlarının bu kadar ağır olmasının nedeni, Türkiye’deki siyasi felakettir.”