Demirtaş: Hukuk öğrencileri bile bu kadar ucuz kumpas yapmaz

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 12:51 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 12:53 pm

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani davasında “Hukuk fakültesi öğrencileri bile bu kadar ucuz kumpas yapmaz” savunmasını yaptı.

Edirne Cezaevi’nde 5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani davasının 11’inci duruşması 7’nci gününde savunma yaptı.

Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonundaki davada Demirtaş ‘siyasetçilerin yalan tanık ifadeleriyle 6 yıldır cezaevinde olduğunu savundu.

‘6 GÜNLÜK SORGU 16 SAYFA MI TUTTU?’

Davanın açık tanığı Kerem Gökalp’in beyanlarına tepki gösteren Demirtaş, şunları söyledi: “Hiçbir şey bulamadılar en son 30 Eylül 2014’de Kobani dönüşü yaptığım açıklamayı buldular. O dönemde bu açıklamaya dair bir dava yok, yandaş yazarlar bile konuşmama dair bir şey yazmamış. Konuşmamın içeriği makul, birleştirici, yapıcı.

Kerem Gökalp ‘6 gün sorgum sürdü’ dedi, tutanaklarda var. Elimizdeki tutanağa göre Şırnak TEM Şube’nin aldığı ifade 16 sayfa. 6 gün boyunca yapılan sorgu 16 sayfa mı tuttu? Kerem Gökalp ifadesine göre 14 yıl kendisi ve ismini verdiği 113 kişinin biri bile silahlı eyleme katılmamış, talimat vermemiş. Sorguda bu hiç sorulmamış. Sizin sorularınız da şiddet eylemlerine dönük değildi. HDP’nin tüzel kişiliğini hedef alacak sorular yönelttiniz.

14 yıl boyunca gerillacılık yapıp şiddete tanık olmayan Gökalp ek beyanında bir tek bana şiddet eylemi atfetmiş. 14 yıl boyunca 113 kişi hakkında şiddete dair beyan vermeyen Kerem Gökalp’in, benim açıklamamın ardından şiddetin arttığını söylemesi size inandırıcı geldi!

‘SAVCI BERAAT VAADİ İLE HAKKIMDA İFADE VERMESİ İÇİN İKNA ETTİ’

Kerem Gökalp burada 5 saat nutuk attı. Tek bir kişiye suçlama yöneltti sonrasında elini sallaya sallaya gitti. 14 yıl silahlı faaliyet yürüten bu kişi bize iftira atma karşılığında sadece 93 gün hapis yattı. Siyasetçiler yalan tanıkların ifadesiyle 6 yıldır cezaevinde! Kerem Gökalp beraat karşılığında Ankara’ya çağrıldı ve bu ifadeleri verdi. Savcı beraat vaadi ile hakkımda ifade vermesi için ikna etti. Kendisi ‘Savcı bana bunu söyledi tutanağa geçti’ dediğini itiraf etti. Her ne söz verilmişse 14 yıl dağda kalan Kerem Gökalp, 2,5 sayfalık duruşma tutanağı ile ilk, tek ve son duruşmasında beraat etti. Siyasetçilerin ise bin klasör dosyası var. Siz örgüte katılımı teşvik ediyorsunuz.

‘HUKUK ÖĞRENCİLERİ BİLE BU KADAR UCUZ YAPMAZ’

Bunun kumpas olduğunu imanınız gibi biliyoruz. Kumpastır, kumpas! Gözlerinizle gördünüz, yalan söylediniz. Savcının kumpas kurduğunu kulaklarınızla duydunuz. Halen savcı ‘dinlenen tanık beyanları’ diyor! Ne dinledin, hepimiz dinlendik!

İki gizli bir açık üç tanık, üçü de talimatın geldiğini farklı şekilde anlatıyor. Hukuk Fakültesi öğrencileri bile bu kadar ucuz kumpas yapmaz. Ama siz bunların doğru olabileceğine kendinizi inandırarak bir buçuk yıldır bizi yargılıyorsunuz.”