Demirtaş: Yüksek sesle erken seçim isteyin

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2021 Cuma 5:31 pm - Güncelleme: 15 Mayıs 2021 Cumartesi 9:24 am

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Unutmayın! Sizi perişan eden Covid-19 değil, AKP-128’dir” dedi, ‘her yerde yüksek sesle erken seçim isteyin’ çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ardından bir erken seçim çağrısı da Edirne Cezaevi’nden tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan geldi.

Sosyal medya hesabından ‘Her yerde yüksek sesle erken seçim isteyin’ diyen Demirtaş, paylaşımında Merkez Bankası’nın kayıp olduğu belirtilen 128 milyar dolarlık rezervine göndermede bulundu, şunları kaydetti:

“Merhabalar, nasılsınız? Yoksulluktan intihar noktasına gelmiş olan halkı düşündükçe hapishane yemeği bile boğazıma diziliyor. Lüks saraylarda 3-5 maaşla zevk ve sefa içinde yaşayanlar hiç mi utanmıyorlar? Unutmayın! Sizi perişan eden Covid-19 değil, AKP-128’dir.

Yolsuzluk demek devletten bir miktar çalmaktır. Bunların yaptığına yolsuzluk demek yetersiz kalır. Çünkü devleti komple çaldılar. Bu yüzden yoksulsunuz, işsizsiniz ve yardım alamıyorsunuz güzel kardeşlerim. Hiçbirimiz bunu hak etmiyoruz. Merak etmeyin, el ele vereceğiz, hep birlikte düzlüğe çıkacağız. Bu mafya düzeninden bir an önce kurtulmak için her yerde yüksek sesle erken seçim isteyin. Örgütlenin ve umutlu olun. Kazanacağız, içiniz rahat olsun. Selamlar, sevgiler.”

Kılıçdaroğlu’ndan da erken seçim çağrısı geldi

Akşener’den Erdoğan’a: Getir sandığı helalleşelim