Demirtaş, Erdoğan’ın hedef gösterdiği doktorlara sahip çıktı

Yayın tarihi: 9 Mart 2022 Çarşamba 6:30 pm - Güncelleme: 9 Mart 2022 Çarşamba 6:30 pm

Çeşitli nedenlerden dolayı yurt dışına göç edip çalışma hayatlarını orada geçiren doktorları hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’tan tepki geldi. Demirtaş, “Tüm sağlık emekçilerine kocaman, sıcacık selamlar. Siz gitmeyin, gitmesi gerekenleri hep birlikte, sandıkta gönderelim” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 Mart’ta yaptığı konuşmasında yurt dışına çıkan doktorları hedef almış, gidiyorlarsa gitsinler demişti.

Erdoğan konuşmasında, “Bu doktorları okutan yetiştiren bu devlet değil mi? E? Bu devlet sizi okuttu yetiştirdi en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuş. Sordum en az alan ne alıyordur? 8 bin 9 bin, en yüksek alan 25 bin civarında. Buna rağmen özel sektör çok daha yüksek verdiği için oralara kaçıp gidiyorlar mı!”

“Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin” ifadelerine yer verdi.

DEMİRTAŞ VE MIZRAKLI DOKTORLARI SAVUNDU

Erdoğan’ın doktorlar hakkındaki sözlerine Edirne Cezaevi’nde aynı koğuşta kalan asıl mesleği doktor olan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan tepki geldi.

Mızraklı kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yurt dışına gitmeyi kendi adıma sadece eğitimi tamamlayıp geri dönmek üzere kabullenebilirim. Zorluklar karşısında biraz daha dişimizi sıkalım. Yarınlar iyi, güzel insanlarındır. TTB’nin dediği gibi, gidecek olan biz değiliz. İlk seçimde arkalarına bile bakmadan kimin gideceğini göreceğiz” ifadelerine yer vererek doktorlara yurtta kalma çağrısı yaptı.

Selçuk Mızraklı’nın Tweetini alıntılayan Demirtaş ise doktorların gönderilmesi konusunda ironik bir şekilde Erdoğan’ı eleştirdi. Demirtaş’ın paylaşımları şöyle:

“Merhabalar. Dr. Selçuk Hocama katılıyorum. İki gündür hücrede tartışıyoruz. Bu doktorlar da çok oldular artık, giderlerse gitsinler (!)”

“Bir gece yarısı kararnamesiyle tüm yandaş müteahhitler, taşeronlar, TÜGVA’cılar falan doktorların yerine atansın. Pudra şekerciler, hipokrat yemini ettirilip anestezi uzmanı olarak göreve başlatılsın.”

“Ha, bütün hastaların böbreklerini, dalaklarını hemen çalarlar, o ayrı. O kadarı da olsun artık. Sonuçta çalmadan çalışamıyorlar”.

“Ayrıca yüzünüze gözünüze dursun ülkede kişi başına bir doktor düşüyor, ki bana düşen doktoru hücreme aldılar. Üstelik hem milletvekili hem belediye başkanı.”

“Bu arada, hoş geldin Dr. Selçuk Mızraklı Hocam. Mücadeleye birlikte devam. Tüm sağlık emekçilerine kocaman, sıcacık selamlar. Siz gitmeyin, gitmesi gerekenleri hep birlikte, sandıkta gönderelim.”

Bakan Koca Erdoğan’ın hekimlere yönelik “gidiyorlarsa gitsinler” sözlerini değerlendirdi