Demirtaş: Edirne Cezaevi’ndeki sloganları duyuyor musunuz?

Yayın tarihi: 1 Kasım 2021 Pazartesi 5:34 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2021 Pazartesi 5:39 pm

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, muhalefete cezaevindeki mahpusların durumuna ilişkin çağrı yaptı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi ve diğer cezaevlerinde hak gaspları yaşandığını ve bunları kalıcılaştırılmak istendiğini belirtti. Twitter hesabından açıklama yapan ve muhalefet liderlerini cezaevlerini ziyaret etmeye çağıran Demirtaş, şunları kaydetti:

“Pandemi nedeniyle cezaevlerinde başlayan aile ve avukat görüş sınırlamaları aynen devam ediyor. Adalet Bakanlığı, krizi fırsata çevirip kısıtlamaları kalıcı hak gaspına dönüştürme gayretinde. Kendimizden çok, diğer mahpuslar için belirtiyorum bunu. Edirne Cezaevi son 20 gündür protesto sloganlarıyla inliyor, duyuyor musunuz?

Çeşitli ziyaretler gerçekleştiren muhalefet liderleri, 300 bin nüfuslu cezaevlerini ziyaret etmeyi de düşünür müsünüz acaba? İktidarı devraldığınızda cezaevleri de size bağlı olacak. Cezaevlerinin halini şimdiden yerinde görmenizde fayda var. Ben yeterince gördüm nitekim.”

Selahattin Demirtaş: Terbiyesizler halkın gündemini belirleyemez