Demirören’le CHP’li Başarır mahkemelik oldu

Yayın tarihi: 7 Ocak 2022 Cuma 9:42 am - Güncelleme: 7 Ocak 2022 Cuma 9:42 am

Demirören Grubu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kur korumalı TL vadeli mevduat modelini açıkladığı 20 Aralık’ta ellerindeki dolarları 17-18 liradan sattıklarını ileri süren CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın iddialarını yargıya taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “Demirören Grubu ve 5 şirket 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurdu” açıklamasının ardından Demirören Grubu Başarır hakkında suç duyurusunda bulundu.

Demirören Grubu’ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Demirören Şirketler Grubu hakkındaki asılsız iddialar yargıya taşındı. Başarır, aradan geçen süre zarfında İddialarıyla ilgili hiçbir bilgi ve belge ortaya koyamadı. Demirören Şirketler Grubu avukatları konuyla ilgili savcılığa suç duyurusu yaptı. Başarır hakkında ayrıca asılsız iddialarıyla ilgili tazminat davası da açıldı.”

BAŞARIR NE DEMİŞTİ?

“20 Aralık’ta kimler döviz aldı, kimler bozdurdu? Buradan net bir şey söyleyeyim. Demirören Grubu ve 5 şirket 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurdu. 3-4 gün içerisinde de tekrar döviz aldıklarını kesin olarak biliyoruz. Ziraat Bankası’na, Halk Bankası’na, Vakıfbank’a sorduğumuz zaman, bizzat görüşmek istedim bilgi vermediler. Yıldırım Demirören ve 5 şirket, 19-20 Aralık’ta dövizini 17-18 liradan satmıştır. 10.30’a düştüğünde bu şirketler döviz almıştır. Yani 10 milyar dolar bozduran bu şirketlerin yaklaşık 16 milyar doları olmuştur.”

CHP’li Başarır TELE1’in elektrik faturasındaki fahiş artışı ekrandan gösterdi

Milli Piyango Bayileri Başkanı da onayladı: Demirören’e güven yok, satışlar dibe vurdu