Demirören’in Ziraat Bankasına devrettiği Kemer Country’e ruhsat!

Yayın tarihi: 9 Kasım 2022 Çarşamba 3:47 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2022 Çarşamba 3:47 pm

Demirören Holding’in borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devrettiği Kemer Country’deki arazilerde süren inşaat çalışmalarına ruhsat verildi. Bölge sakinleri ilçe belediyesinden ruhsata ilişkin bilgi alamazken cevap Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nden (CİMER) geldi.

Tepkilere karşın kepçelerin girdiği ve inşaat çalışmalarının başladığı ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Demirören Holding’in borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen Kemer Country arazilerinde 31 Ekim’den beri gerginlik sürüyor. Kepçeler yeşil alanlarda kazı çalışmalarını sürdürürken bölge sakinlerinin nöbeti de devam ediyor.

“YAPI RUHSATLARI DÜZENLENDİ”

Halk TV’den Hazal Ocak’ın haberine göre, bölge sakinleri alana yapılması planlanan lüks konut projesi çalışmalarına ruhsat verilip verilmediğini ilçe belediyesine defalarca sormuştu ancak yanıt alamamıştı. Bölge sakinleri bilgi alabilmek için CİMER’e de yazdı. CİMER’den 8 Kasım’da gelen yanıtta “Bahse konu şikâyetinizde belirtilen söz konusu inşaatlara ait ilgili mevzuat, yönetmelik, plan ve plan notları çerçevesinde Yapı Ruhsatları tanzim edilmiş olup bu kapsamda işlemler devam etmektedir” denildi. Ayrıca yanıtta soruların Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcılığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından cevaplandığı aktarıldı. Öte yandan inşaat sahasına da tabela asıldı. Eyüpsultan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yazılı tabelada söz konusu inşaat çalışmalarına 7 Ekim’de ruhsat verildiği belirtiliyor.