Demirören, Azerbaycan’a fabrika kuruyor

Yayın tarihi: 17 Aralık 2021 Cuma 9:43 am - Güncelleme: 17 Aralık 2021 Cuma 9:45 am

Dövizdeki yükselişin önü alınamazken, Ziraat Bankası’na kredi borcuyla gündemde olan Demirören, Azerbaycan’a fabrika kuruyor.

Kamudan aldığı ihaleler tepki çeken Limak Holding Rusya’ya açılmış ve Gazprom’un Ust- Luga projesini yürüten Rus bir şirketle müteahhitlik sözleşmesi imzalamıştı. Benzer bir haber Demirören Holding’den geldi.

DHA’nın haberine göre Demirören Holding Azerbaycan’daki yatırımlarına yenisini ekledi. Holding, Azerbaycan’da ilaç fabrikası kuracak. Yapılan stratejik yatırım yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacak.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bugün düzenlenen törenle ön anlaşmanın imzaları atıldı. Törene Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı katıldı.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, “İki aşamalı bir yatırım bu ilaç sektörü. İlkini üç yılda bitireceğiz Allah kısmet ederse. Sonra ikinci etabına başlayacağız. 500 kişilik bir istihdam oluşturmasını bekliyoruz. İlaç sektörünün önde gelen isimlerinden olan Abdi İbrahim firmasından AR-GE desteği alarak bu işi götüreceğiz” dedi.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ise “Bugün Türkiye ilişkileri müteahhit ile anılırken. Şimdi sağlık, turizm, sanayi ve bugün ilaç sektöründe yatırım yapılıyor. Azerbaycan’a yapılan yatırım, sadece Azerbaycan’a yapılmıyor. Bağımsız Devletler Topluluğu’na açılma imkanı veriyor” ifadelerini kullandı.

Nihai sözleşmenin 3 ay içerisinde imzalanması beklenirken, fabrikanın temeli de önümüzdeki aylarda atılacak.

Limak, Rusya’ya açıldı

Ziraat kapı duvar! AKP seçimlere Demirören ile gitmez

Asgari ücret de durdurmadı! Ve Dolar 16