Demiroğlu Bilim Üniversitesi’nin kuruluşunun 16. Yılında; Çeyrek asırı aşan süredir var olan Florence Nightingale Hastanelerinin ise kuruluşunun 33. Yılında; Demiroğlu Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi 11. Dönem mezunlarını vererek 82 tıp doktoruna hekimlik yeminini yaptırdı.

Tıp Eğitimini Florence Nightingale kalitesiyle markalaştıran Demiroğlu Bilim Üniversitesi, Sağlık bilimleri alanında Türkiye’nin, ilk sağlık Üniversitesi olarak, bugüne kadar 853 hekim ve 141 Uzman hekim yetiştirmiştir. Ulusal ve uluslararası alanda lider bir marka olma hedefine uygun şekilde yoluna devam eden Demiroğlu Bilim Üniversitesi; Öğrenci odaklı hibrid eğitim modeliyle Sağlık bilimleri alanındaki eğitimi, ve benzer şekilde kurduğu uygulama ve araştırma merkezleriyle de hasta odaklı sağlık hizmeti sunumu modelini Ülkemize kazandırarak; toplamda bugüne kadar 611 psikolog, 1414 hemşire, 1157 fizyoterapist, diyetisyen, biyolog, ebe ve sağlık yöneticisi ile 4344 Sağlık Teknikeri ve 280 yüksek lisans, 14 doktora öğrencisi mezun etmiştir.

Çağımızda Tıp sektörü, bilim ve teknolojinin hızla geliştiği dinamik bir alandır ve Türkiye, tıp eğitimi, teknoloji ve sağlık hizmetleri alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek sağlık insan kaynağı niteliği ve sunulan sağlık hizmetlerinin etkinliği bakımından dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle yarış içindedir. Bu başarının arkasında köklü akademik kurumlarımız, bilgili, donanımlı ve deneyimli akademisyenlerimiz ile kamu ile en çok da özel sektörümüzün yönetim ve işletme becerisi yer almaktadır. En güzel örneklerin başında, Türk tıbbına ve Türk hastalarına uluslar arası standart ve kalitede sağlık hizmeti veren Grup Florence Nightingale Hastanelerinin sağlık sektöründeki 33 yıllık deneyimi yer almaktadır.

Sağlık Bilimleri alanında ulusal ve uluslararası düzeyde özgün bilgi ve yaklaşımlar üreten bilimin aydınlatıcı gücü ve alanlarında kendini kanıtlamış uzman eğitmen kadrosuyla eğitimde önemli ilkleri sağlık dünyasına ve insanlığa kazandıran ve pek çok başarıya imza atan Demiroğlu Bilim Üniversitesi “Ne mutlu Türküm diyene” sözleriyle Tıp Fakültesi öğrencilerini “Beni Türk Hekimlerine Emanet ediniz” diyerek mezun etti.