Demir Grup Sivasspor: 2 Akhisarspor: 1

Yayın tarihi: 11 Şubat 2019 Pazartesi 9:57 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2019 Pazartesi 9:57 pm

Demir Grup Sivasspor, Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında sahasında ağırladığı Akhisarspor’u 2-1 mağlup etti.

4. dakikada Sivasspor golü buldu. Diabate’nin sağdan ceza alanına etkili ortasında kala alanındaki Kone’nin kafa vuruşunda, top filelerle buluştu: 1-0.

13. dakikada Rybalka’nın soldan kullandığı kornerde ceza alanında son olarak topu önünde bulan Bjarsmyr’in vuruşunda, kaleci Fatih Öztürk gole izin vermedi.

27. dakikada Josue’nin ceza yayı civarından kullandığı serbest vuruşta, kaleci Tolgahan Acar meşin yuvarlağı tokatlayarak çıkardı.

39. dakikada sağdan Josue’nin kullandığı serbest vuruşta kale alanında iyi yükselen Cocalic’in kafa vuruşunda, savunmadan seken meşin yuvarlak direğin üstünden kornere gitti.

50. dakikada Regattin’in soldan kullandığı korner atışında arka direkte iyi yükselen Cikalleshi’nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı.

51. dakikada sol kanattan topla ceza alanına giren Emre Kılınç, meşin yuvarlağı müsait durumdaki Rybalka’ya çıkardı. Bu futbolcunun penaltı noktası civarından bekletmeden vuruşunda, top yandan az farkla auta gitti.

60. dakikada Sivasspor farkı 2’ye çıkardı. Karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık, 59. dakikada Video Yardımcı Hakem (VAR) odasından gelen uyarı üzerine Cikalleshi’nin topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Kone, topu filelere gönderdi: 2-0.

70. dakikada Douglas’ın ceza alanı sol çaprazından vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Fatih Öztürk’te kaldı.

74. dakikada Douglas’ın sağdan kullandığı korner atışında ceza sahasında iyi yükselen Muhammet Demir’in kafa vuruşunda, kaleci Fatih Öztürk topu güçlükle çıkardı. Kale alanında yükseklik kazanan topu tamamlamak isteyen Hakan Arslan’ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.

88. dakikada Akhisarspor farkı 1’e indirdi. Karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık, Onur Ayık’ın Ziya Erdal ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldığı pozisyonda ikinci kez VAR’a giderek, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Josue, topu ağlarla buluşturdu: 2-1.

MAÇIN ARDINDAN

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, “Kazandığımız 3 puan bizi çok iyi yere getirdi” dedi. Akhisarspor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise “2-1’den sonra tüm riskleri aldık ama maçı 2-2’ye getiremedik” diye konuştu.
Spor Toto Süper Lig’in 21’inci haftasında Demir Grup Sivasspor sahasında Akhisarspor’u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından iki takım teknik direktörleri basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Hakan Keleş,  “Erken gol biraz bizi rahatlattı. 10 kişi kalana kadar da iyi bir oyun sergilediğimizi düşünüyorum. Ondan sonra skoru koruma psikolojisine girdik. Birkaç pozisyon verdik ama 10 kişi kalana kadar iyi oynadığımızı düşünüyoruz. Sonuçta 3 puan bizi çok iyi yere getirdi, 7’nciliğe yükseldik. Şimdi Erzurum maçı var, ona hazırlanıyoruz. Maç maç bakıyoruz. Her maç zor. Bu maçta zordu. 31 puandayız. Onu da aldıktan sonra hedeflerimizi değiştireceğiz. Oyuncuların hepsine süre vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Deplasmanda oynayacakları Erzurum maçına da değinen Keleş, “Erzurum maçı da zor maç olacak. Oradan da puan veya puanlarla dönmek için uğraşacağız. Umudum inşallah 3 puanla döneriz, Avrupa kupaları için bir adım atmış oluruz” ifadelerini kullandı.

CİHAT ARSLAN: RİSKLERİ ALDIK AMA OLMADI
Maça ortak olacak anlar yakaladıklarını ancak değerlendiremediklerini söyleyen Cihat Arslan ise, “Maç öncesi var, maçın başlangıcı var, antrenmanlarda analizler yapıyorsunuz. Biraz aslında maç başını daha iyi planlamıştık. Farklı bir hava atmosfer, ikinci bölümde basabilen bir Sivasspor olduğunu biliyorduk, hazırlıksız yakalanmamamız gerektiğini söyledik. Ancak ilk gol öyle geldi. Sivasspor’un en önemli özelliği geçişte öne doğru en çok sprint atan takımların başında. Bile bile lades oldu. Oyuna dönmemiz 20’nci dakikayı buldu. Oyun kontrolünde denge sağlandı ve sonra oyun bize döndü. İkinci gol bizi demoralize etti ama tekrar ayağa kalkmayı başardık. Tekrar mücadeleye ortak olduk. Oyunun hakimiyetini ele geçirdik. 2-1 olduktan sonra yapabilecek tüm riskleri kullandık. Stoperden santrfor oluşturmaya çalıştık ama 2-2’ye getiremedik. Ben oyuncularımın pes etmemesini, mücadelesini beğendim. Hakan hocayı tebrik ediyorum. Maçın hakemi Ali Palabıyık’ı tebrik diyorum. Özellikle son dönemde hakemlerin tartışıldığı bir dönemde maçın ve pozisyonların hakimiydi. Yeri geldiğinde 4’üncü hakemden, VAR’dan yardım aldı. Bizim vicdanımızda yönetimi tartışılmaz, ben kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

ERSEL UZĞUR: ÖNEMLİ OLAN 3 PUANDI
Demir Grup Sivasspor adına basın toplantısına katılan teknik sorumlu Ersel Uzğur ise istedikleri sonucu aldıklarını belirterek, “3 puanın önemli olduğu bir maç oynadık. 3 puan her şeyin önüne geçti. Stresli ve gergin bir maç olacağı belliydi. Maçın başında bulduğumuz gol bizi rahatlattı ama maçın genelinde her şeyi istediğimiz gibi yaptığımızı söyleyemeyiz. Özelikle son bölümde penaltıdan eksik kaldığımız dönemde skoru koruma iç güdüsü ile arkadaşlarımız çok iyi mücadele etti. Kalan dakikaları zorlu bir şekilde tamamladık. Önemli olan 3 puandı. İnşallah bundan sonraki haftalarda daha iyi bir futbol ile üst sıralarda yer almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.