Demet Evgar yine ‘kadın hakları’ sahnesiyle gündemde

Yayın tarihi: 18 Aralık 2020 Cuma 1:48 am - Güncelleme: 18 Aralık 2020 Cuma 1:48 am

Show TV’nin sevilen dizisi Alev Alev’de Demet Evgar’ın canlandırdığı Cemre karakterinin sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Show TV’nin başarılı dizisi Alev Alev’in bugün yayımlanan bölümünde yer alan bir sahne sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

Demet Evgar, Dilan Çiçek Deniz ve Hazar Ergüçlü’nün başrollerini paylaştığı dizide eşinden fiziksel ve psikolojik şiddet gören ve Evgar tarafından canlandırılan Cemre karakterinin ‘akıl sağlığı yerinde’ raporu almak için yaptığı konuşmayla kadın cinayeti ve kadına yönelik şiddet davalarındaki adaletsizliğe dikkat çekildi.

Sosyal medyada gündem olan sahnede Cemre karakterinin replikleri şöyle oldu:

“Ben ölmek istemiyorum. Üzerime yapışmış etiketten kurtulmak istiyorum çünkü bir hayalim var. Basit ama benim için çok büyük bir hayal; ben evladıma kavuşmak istiyorum. Her anne gibi evladımın yanında olmak istiyorum ve bunu sadece kendim için istemiyorum. Dışarıya adamını attığı anda öldürüleceğini düşünen kadınlar için istiyorum, görmediğimiz, duymadığımız, bilmediğimiz, çoğu zaman kadınlar için, katledilen kadınlar için ve annesi gözünün önünde katledilen çocuklar için istiyorum. Taktığı kravatı, unvanını canını aldığı kadından daha değerli gören erkeklere inat istiyorum. Bir kadını haklı görmek için delil ama bir adamı haklı bulmak için bahane arayan adalete inat istiyorum. Bir kerecik olsun inanılan olmak istiyorum. Şimdi siz söyleyin benim akıl sağlığım yerinde mi değil mi?”