DEM Parti’ye göre Bahçeli’nin barış sözleri ‘kıymetli’

Yayın tarihi: 2 Ekim 2024 Çarşamba 1:42 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2024 Çarşamba 2:31 pm

Haber: tele1.com.tr

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin barış sözlerine yanıt verdi.

TBMM’nin dünkü yeni yasama yılının açılışında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan başta olmak üzere partililerle el sıkışması dikkat çekmişti.  Akşam katıldığı resepsiyonda DEM Partililerle tokalaşmasına ilişkin açıklama yapan Bahçeli, “Yeni bir döneme giriyoruz, dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım” ifadelerini kullandı.

BAKIRHAN’DAN CEVAP GELDİ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da bugünkü grup toplantısında Bahçeli’nin barış sözlerine yanıt verdi. Bakırhan sözleri ‘kıymetli’ bulduğunu belirtti.

Bakırhan şu ifadeleri kullandı:

“Dünyada barış isteyen, bölgedeki risklere karşı bu ülkeyi düşünen herkes Türkiye’de de barış istemeli. Cesur olmalı. Yapılan her açıklama, söylenen her söz atılan her adımı kıymetli görüyoruz. Kaybedeceğimiz tek günümüz yok. Herkesi toplumsal sorumluluk almaya çağırıyoruz.”

“OLMASI GEREKEN BİR TABLOYDU”

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakırhan, diyalog zemini sağlanması açısından Bahçeli ile el sıkışmalarının ‘normal’ olduğunu söyledi.

Bakırhan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Olması gereken bir tabloydu. Siz de haklısınız bugüne kadar müzakere, diyalog zemini yoktu. Meclis’in asıl görevlerinden biri budur. Halklar bizi buraya Türkiye’nin temel meselelerini konuşup çözüm üretmek için gönderdi. Bu süreçte Türkiye’de her zamankinden daha fazla diyalog ve müzakereye ihtiyaç var. Sayın Bahçeli’nin gelmesi de son derece normaldi, anormal değil.”

Tokalaşmanın yeni bir süreç için tek başına yeterli olmayacağını da vurgulayan Bakırhan, “Türkiye’de toplumsal barışı savunan, ülkeyi refaha ve huzura kavuşturacak olan her her adımını desteklemeye hazır olduğumuzu zaten söylemiştik. Bizim de Meclis’te iktidar başta olmak üzere bütün siyasi partilerle bu toplumsal barışı örecek söylem için adım atmamız gerektiğini belirtmek istiyorum” dedi.

Bahçeli DEM Parti ile tokalaştı

Ayağınızı denk alın demişti! Devlet Bahçeli’den Özgür Özel’e: Birbirimizi kırmıyoruz inşallah

Kaynak: HABER MERKEZİ