DEM Partililerin yoğun olduğu bölgede Burcu Köksal broşürleri dağıtıldı

Yayın tarihi: 12 Mart 2024 Salı 7:57 pm - Güncelleme: 12 Mart 2024 Salı 8:00 pm

İstanbul’da DEM Partililerin yoğun olduğu bölgede CHP’yi hedef alan ve Kürt yurttaşlara seslenen isimsiz broşürler dağıtıldı. Broşürlerde, CHP’nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal‘ın ayrımcı sözlerine gönderme yapıldı.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, İstanbul’da CHP’nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal’ın sözlerine gönderme yapılarak CHP’yi hedef alan ve Kürt yurttaşlara seslenen isimsiz broşürler dağıtıldı.

Broşürlerde, “Belediye kapılarını Kürtlere kapatan Burcu Köksal yüzünden hiçbir şerefli Kürt CHP’nin bu faşist zihniyetine oy vermeyecek!” ifadelerine yer verildi.

”ŞEREFİMİZİ KORUMAK SİZE KALMADI”

DEM Partili Ahmet Saymadi sosyal medya hesabında broşürü paylaşarak “Dem Parti İstanbul’da 22 ilçede aday çıkarmadı, CHP adaylarını destekliyor. AKP’liler CHP’ye oy verilmesin diye broşür basmışlar, sokak sokak dağıtıyorlar. Şerefimizi korumak size kalmadı!” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Afyonkarahisar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e eşlik eden Köksal yaptığı konuşmada DEM Parti ile ilgili ayrımcı sözler sarfetmişti. Köksal, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” ifadesini kullanmıştı.

Parti içerisinde tepki alan bu konuşmayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da eleştirmiş Köksal’ı işaret ederek, “Her siyasi görüşten olan insanına. Öyle ‘Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partiler hariç şunlarla görüşürüm’ diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak” demişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Kütahya’da düzenlenen Halk Buluşması’nda yaptığı açıklamada 8 Mart’tan itibaren Türkiye’de bütün belediye başkan adaylarının taahhütname imzalayacağını bildirerek, “CHP’li belediyeler; kişilerin dini inancı, mezhebi, doğduğu yer, ırkı ve yine hangi siyasi görüşe bağlı olduklarına bakılmaksızın belediye hizmetlerini eşit sunacaklarına ve belediyelerin kapılarını herkese tam olarak ardına kadar açacaklarına dair söz verecekler” ifadelerini kullanmıştı.

Ekrem İmamoğlu’ndan DEM Parti seçmenine ‘Burcu Köksal’ yanıtı: Diyemez…

Kaynak: TELE1