DEM Partili vekil Kürtçe konuşunca mikrofonu kapatıldı

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2024 Perşembe 3:44 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2024 Perşembe 3:44 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya’nın, dün tutuklanan eski Bağlar Belediye Başkanı AKP’li Hüseyin Beyoğlu hakkında konuşurken Kürtçe ifadeler kullanması üzerine mikrofonu kapatıldı.

DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya, Meclis kürsüsünde 6 Şubat depremlerini taşıdı. “1 buçuk yıl geçti, depremzedelerin sorunları çözüleceğine daha da büyüdü” diyen Kaya şu ifadeleri kullandı:
Hala konteyner kentlerde yaşayan yurttaşlar var. Deprem konutları tamamlanmadı ama depremzedelere verilen kira desteği kesildi. Hatay’da hala daha doğru dürüst elektrik dağıtımı bile yapılamıyor. Ama ilk aylarda ertelenen faturalar şimdi misliyle halka kesiliyor. Konut sorunu hala çözülmediği gibi rezerv alan kanunu ile depremzedeler mülksüzleştiriliyor, rezerv alanı ilan edilen mahallenin haritaları kamuoyuyla paylaşılmıyor.

Diyarbakır’ın da depremden etkilenen kentlerden biri olduğunu ifade eden Kaya, “Vekili olduğum Diyarbakır da depremden etkilenen kentlerden. En çok etkilenen ilçelerimizden biri de Bağlar ilçemiz. Birçok bina hasar gördü” ifadelerini kullandı.

Dün tutuklanan eski Bağlar Belediye Başkanı AKP’li Hüseyin Beyoğlu için, “Hüseyin Beyoğlu’nu tanıyor musunuz? AKP’li vekillere soruyorum… Diyarbakır’da herhangi bir sokakta, herhangi bir yurttaşa Hüseyin Beyoğlu dediğiniz zaman size diyorlar ki ‘Beyoğlu çiye?…” dediği sırada Kürtçe konuştuğu için mikrofonu kapatıldı.

Kaya daha sonra, Hüseyin Beyoğlu hakkındaki yolsuzluk iddialarını sıraladı.

Mabel Matiz’den beğeni toplayan Kürtçe performans

 

Kaynak: TELE1