Filistinli ve İsrailli yönetmenler Oscar gecesine damga vurdu! Filistinli ve İsrailli yönetmenler Oscar gecesine damga vurdu!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısıyla başlayan süreçte DEM Parti heyeti iki kez Öcalan'ı İmralı'da ziyaret etti. 

Bahçeli sık sık 'silah bırakma' çağrısını yinelerken İmralı heyetinden ise konuya ilişkin açıklama gelmedi. Bu konudaki suskunluğu ise DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan bozdu.

Tülay Hatimoğulları ile birlikte gazetecilerle bir araya gelen Bakırhan, silah bırakma konusunda henüz bir gelişme olmadığını söyledi. Bakırhan, "Henüz giden heyete iletilmiş birşey yok. Silah işin kolayıdır, meselenin kendisi yüzyıllıktır. Bir çağrı olabilir ama onun gereklerinin yerine getirilmesi gerekir. Henüz iktidar bir şey söylemedi" dedi.

"ÇAĞRI YAPILMAYACAK DEMİYORUZ"

Bakırhan aynı zamanda şu ifadeleri kullandı:

"Her iki tarafın da teknik çalışma yapması lazım. Biz çağrı yapılmayacak demiyoruz. Ama Öcalan sorunu gerçekten çözmek istiyor, tecrit olmasaydı belki sorulara ne yanıt verebilirdik. İki defa gidildi...Henüz sayın Erdoğan'ın da bu konuda ne düşündüğünü Türkiye bize soruyor gerçekten samimi mi, bir yol haritası var mı?"

Kaynak: HABER MERKEZİ