DEM Parti’den ilk Kobani açıklaması: İstiklal Mahkemeleri’nin ruhu hortladı

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2024 Perşembe 5:53 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2024 Perşembe 6:13 pm

Haber: Haber Merkezi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) eş başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Kobani Davası’nın görüldüğü Sincan Cezaevi Kampüsü önünde basın açıklaması yaptı. Bakırhan, “Bu kara günde bu kararı verenleri lanetliyor, kararlarını tanımadığını belirtiyoruz” dedi.

HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu 18’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobani Davası davasının bugün görülen duruşmasında karar çıktı. Kararda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a 42 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti eski HDP eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verdi. DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder davadan beraat ederken, 12 yıl hapis cezası alan Gültan Kışanak tahliye edildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) eş başkanları Kobani Davası’nın görüldüğü Sincan Cezaevi Kampüsü önünde basın açıklaması yaptı.

Tuncer Bakırhan’ın açıklaması şu şekilde:

“Çetelerin, kent meydanlarında çakarlı araçlarla insanları katledenlerin serbest dolaştığı, Kürtleri asit kuyularında katleden JİTEM davalarının aklandığı bir süreçte Kürtler ve devrimciler bugün cezalandırıldı. Biz bu cezaları tanımıyoruz. Selahattinler, Figenler, Kürtlerin, Türklerin, kadınların, gençlerin yüreklerinde beraat etmişlerdir. Özgürlerdir. Bugün Sincan’da İstiklal Mahkemeleri’nin ruhu, 12 Eylül yargılamalarının ruhu tekrar hortlamıştır.

‘KARARI VERENLERİ LANETLİYOR KARARLARINI TANIMADIĞIMIZI BELİRTİYORUZ’

21. yüzyılda normalleşme yumuşama mesajlarının verildiği bu süreçte HDP, Kürt siyaseti devrimci demokratlar siyaset sahnesinden silinmeye çalışılmıştır. Bir şeyi unutuyorlar. 31 Mart’ta Kürtler emekçiler aslında bu adaletsiz düzene sisteme iktidarın etkisi altındaki bu yargı kararlarına büyük bir cevap verdi. Bu cevabı almayanlar bugün Türkiye demokrasisine Türkiye’nin geleceğine büyük bir kötülük yapmıştır. Biz Kürtler, emekçiler, yoksullar, her zaman olduğu gibi dayanışarak bu kirli kararları boşa çıkaracağız. Arkadaşlarımızı bir gün muhakkak özgürleştireceğiz. Bu kararı verenler çok iyi bilsin, o günler uzak değil. Bu kara günde bu kararı verenleri lanetliyor, kararlarını tanımadığını belirtiyoruz.”

Tülay Hatimoğulları’nın açıklaması ise şu şekilde:

“Bugün Sincan Adliyesi’nde bir hukuk katliamına tanıklık ettik. Bugün Sincan’da alınan bu karar Selahattin Demirtaş 43 yıl 6 ay, Figen Yüksekdağ 30 yıl. Arkadaşlarımız yüzlerce yılla cezalandırılmıştır. Burada sabah söyledik bu bir yol ayrımıdır. Tıpkı iddianame nasıl Saray’da ve MHP Genel Merkezi’nde yazıldıysa bu karar da aynı odaklar tarafından yazılmıştır. Türkiye’de yargı diye bir şey kalmamıştır. Şu an bir hukuki darbe, bir siyasi darbe daha gerçekleşmiştir. Yargılanan arkadaşlarımız bütün dünyanın vicdanında beraat etmiştir.”

Kobani Davası’nda ceza yağdı! Demirtaş’a 42 yıl hapis

Kaynak: HABER MERKEZİ