DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti. Görüşme sonrası Gelecek Partisi’nde ortak basın toplantısı düzenlendi. 

Toplantıda ilk olarak söz alan Davutoğlu, “Partiler arası diyalogun son derece önem taşıdığı günlerden geçiyoruz” dedi. Davutoğlu, daha sonra DEM Partili Eş Genel Başkanların söz almasını istedi

Söz alan Hatimoğulları, siyasi partilere çağrıda bulunarak, “Gelin hep birlikte kayyım yasasının ortadan kaldırılması için Meclis çatısı altında mücadele verelim. Bununla ilgili kanun teklif verelim” dedi. Hatimoğulları, MHP Genel Devlet Bahçeli’nin sözlerine de işaret etti. Hatimoğulları, ziyarette bu sözler ve Kürt sorunu bağlamında tartışma yürüttüklerini ifade etti.  

"BU ÜLKENİN BARIŞA İHTİYACI VAR"

Hatimoğulları, “Kürt sorununun barışçıl ve demokratik bir şekilde çözülmesini de istişare ettik. Elbette biz mesajlarımız iki eş  başkan olarak çok netti. Evet, bu ülkenin barışa ihtiyacı var. Uğrunda mücadele ittikleri, kavga ettikleri ve savaştıkları petrol kadar insan kanı var o topraklarda. Gelin anaların gözyaşını hep birlikte dindirelim. Bunun yolu çok kolaydır. Kürt halkı Türk halkı gibi bu toprakların kadim halkıdır. Kürt halkı ve Türk halkı ve diğer halklar gibi bu toprakların bugüne gelmesinde ağır bedel ödemiş bir halktır. Kürt halkı başta olmak üzere bu ülkede diğer bütün elbet halklarla barışı ve kardeşliği ve Türkiyelilik kimliği üzerinden, Türkiye yurttaşlığı üzerinden pekala çok küçük düzenlemelerle alınacak çok yol vardır” diye konuştu. 

TÜM KESİMLERE ÇAĞRI

Tüm kesimlere çağrıda bulunan Hatimoğulları, “Türkiye’de barışın türkülerinin söylenmesini isteyen, kan ağlayan Ortadoğu coğrafyasında barışın türkülerinin söylenmesini isteyen herkese bir kez daha çağrı yapıyoruz. Onurlu bir barış için gelin hep birlikte elimizi taşın altına koyalım. Gelin hep birlikte demokratik bir zeminde barışı büyütelim” dedi. 

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

Bahçeli ile Erdoğan’ın bugün yapacakları görüşmeye dair soruyu da yanıtlayan Hatimoğulları, “Sayın Bahçeli’nin çeşitli açıklamaları oldu. Neredeyse her grup toplantısında ‘sözümün arkasındayım’ diye konuştu. Biz de bu sözün karşılığı olarak demokratik adımın atılması ve onurlu barışın bu ülkede tesis edilmesi konusunda DEM Parti olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluk neyse yerine getirmeye hazır olduğumuzu ifade ettik her fırsatta” ifadelerini kullandı. 

"AÇIKLAMA BEKLEMEKTEYİZ"

Hatimoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan henüz buna ilişkin bir yol haritası açıklanmış değildir. Bu gerçekten mevcut olan iktidar ve ortaklığı ile birlikte alınmış bir karar mıdır? Bu konuda bir adım atılması düşünülmekte midir? Adım atılacaksa bunu hangi minvalde hangi çerçeve içinde düşündüklerine dair bizleri bir bilgisi mevcut değil. Kamuoyu bu konuda bilgi sahibi olmadığı gibi biz de DEM Parti olarak bilgi sahibi değiliz. Bu konuda da yine çağrılarımızı gerek grup toplantılarında grup konuşmalarında gerekse farklı platformlarda ifade ettik, burada tekrar etmiş olacağım. Biz elbette cumhurbaşkanından bu konuyla ilgili bir açıklama beklemekteyiz. Kafalarında bir çözüm fikri varsa bu konuda bir yol haritası da beklemekteyiz”

76 yaşındaki adam köpeğe istismardan tutuklandı! 76 yaşındaki adam köpeğe istismardan tutuklandı!

"KONUŞMAK LAZIM"

Hatimoğulları’nın ardından söz alan Davutoğlu ise farklı görüşte bulunan siyasi partilerin konuşmasının “elzem” olduğuna dikkat çekti. Davutoğlu, “El uzatarak konuşmak, yürek uzatarak konuşmak, tabuları ön yargıları bir kenara bırakarak konuşmak, neden bunu söylüyorum soğuk savaşın bitmesinden sonraki en kırılgan döneme girdi dünya” dedi. 

"GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ"

Davutoğlu konuşmasının devamında, "Biz Gelecek Partisi olarak zaten eskiden beri Türkiye’de bütün bu sorunların çözümünün demokrasiden geçtiğine inandık. Ancak demokrasiyi savunanların demokratik hak ve özgürlükleri savunanların aynı ölçüde savunmak durumda oldukları ikinci ilke kamu düzeni. Terörün, şiddetin, mafyanın kamu düzenini bozmasına izin vermek demokrasinin önünü kapatmak demek. Demokrasiyi savunanların aynı kararlılıkla kamu düzenini ve her tür şiddet içeren yapılanmalara karşı da tutum sergilemesi lazım. Güzel bir iklim oluştu. 

"SÜRECİN AKSAMA NEDENLERİNİ KONUŞTUK "

Bu bağlamda değerli eşbaşkanlarla hem tecrübelerimiz paylaştık hem de onların fikirlerinden istifade ettik. Bundan sonra da görüşmelere devam edeceğiz. Çözüm sürecinin aksama nedenleri üzerinden de konuştuk, yapılan hataları paylaştık. Kamu düzenine rağmen bir çözüm süreci olamaz, ama kamu düzeni adına kimse devlet otoritesi deyip demokratik hakları askıya alamaz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi