DEM parti ve AKP görüştü mü? İBB adayı Çepni’den net yanıt: Halkı tehdit eden bir iktidardan bahsediyoruz

Yayın tarihi: 17 Mart 2024 Pazar 6:21 pm - Güncelleme: 17 Mart 2024 Pazar 6:39 pm

Haber: CEREN URAL

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni TELE1’e konuk oldu. AKP ile görüşüldüğü yönündeki soruları yanıtlayan Çepni, “Hala Kayyum politikasında ısrar eden bir partiden söz ediyoruz. Hangi düzlemde yan yana gelebiliriz” dedi.

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni TELE1’de yayınlanan Seçime Doğru 2024 programına konuk oldu. Siyaset kulislerinde çokça tartışılan AKP ve DEM Parti görüştü sorusunu yanıtlayan Çepni, AKP’nin politikalarını eleştirerek, “AKP bırakın gidişatın değiştirilmesini katmerli hale getirmek için uğraşıyor. AKP ile hangi düzlemde hangi politikada hangi ilerici temelde yan yana gelme imkanımız olabilir. Hala Kayyum politikasında ısrar eden hala bana oy vermezseniz diye tehdit eden bir iktidardan bahsediyoruz” dedi.

Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’dan mesaj: Barışın muhatapları Erdoğan ve Öcalan’dır

Çepni’nin açıklamaları şöyle:

“Kent uzlaşısı partiler arasında görüşme biçiminde anlaşılıyor. Böyle değil. Aslında farkında olmadan ya da olarak siyasetin sokulmaya çalışıldığı bir handikapı beslemiş oluyoruz bu sorularla.

Demokrasi isteyenlere soruyoruz. Gerekten kazanmak istiyor muyuz? İstiyoruz. O zaman neye ihtiyacımız var demokrasiye. DEM Parti aynı zamanda bir emek ve demokrasi gücüdür. Kent uzlaşısı da buradan besleniyor. 2019 seçimleri sırasında ve sonrasında demokrasi ittifakı dedi. Derdimiz koltuk pazarlığı değildi. DEM Parti demokrasi güçlerinin bir ittifakıdır. Meslek örgütleri demokratik kitle örgütleri bizim doğrudan ittifakımızdır. Biz kent uzlaşısı derken yerellerimiz bu konuda kendi kararlarını kendileri vermeli. Bu perspektifle aday çıkarttık ya da çıkartmadık.

“AKP İLE HANGİ DÜZLEMDE YAN YANA GELELİM”

AKP bu konuda bırakın demokrasi istemeyi, bırakın gidişatın değiştirilmesini istemeyi daha da katmerli hale gelmesi için uğraşan bir parti. Dolayısıyla biz iktidara yönelik bir ses yükseltmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla biz AKP ile hangi düzlemde hangi politikada hangi ilerici temelde yan yana gelme imkanımız olabilir. Hala Kayyum politikasında ısrar eden hala bana oy vermezseniz diye halkı tehdit eden bir iktidardan bahsediyoruz.

Kaynak: TELE1