DEM Parti – CHP görüşmesinin ardından ‘yerel seçim’ mesajı

Yayın tarihi: 11 Ocak 2024 Perşembe 1:52 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe 3:24 pm

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret için CHP Genel Merkezi’ne geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 13 Aralık’taki DEM Parti ziyaretinin ardından DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da Özel’i ziyaret etmek için CHP Genel Merkezi’ne geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmenin ardından şu açıklamayı yaptı:

DEM Parti’nin çok değerli eş genel başkanları bugün heyetleriyle birlikte bizi ziyaret ettiler. Geçtiğimiz günlerde biz kongrelerinin ardından kendilerini kendilerini kutlamak ve başarılar dilemek üzere genel merkezlerindeydik. Onlar da bize iadeiziyarette bulundular. Bundan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek ve hoş geldiniz demek isterim.

Bugünkü ziyaret bir nezaket ziyareti olmakla birlikte. İki parti arasında, partilerin genel merkezleri düzeyinde sürdürülen iletişimin ilk adımlarıdır. Bundan sonraki süreçte de Meclis’te en çok sandalyesi bulunan üçüncü parti olan DEM Parti ile ilişkilerimizi kamuoyunun önünde açıkça sürdürmeyi, karşılıklı ziyaretleri yapmayı ve Türkiye’nin çok önemli meseleleri konusunda görüş alışverişinde bulunmayı sürdüreceğiz.

“KAYYUM SİYASETİNİ REDDEDİYORUZ”

Bugün ülke meselelerini konuştuk. Ekonomik krizi ve satın alma güçlüklerini, işsizliği ve Türkiye’nin içinde bulunduğu tüm krizleri konuşma imkanı bulduk. Bu ziyarette hem ülke meselelerini konuşurken işin hem ekonomik hem siyasi boyutunu konuştuk.

Tabi ki bugünkü toplantının gündemi yerel seçimlerden bağımsız değildi. Cumhuriyet’in yüzüncü yılında Cumhuriyet’i kurmuş ve çok partili demokrasiyi getirmekle övünen bir siyasi partinin genel başkanı olarak bazı seçmenlerin kendilerine yerel yönetici seçebildiği, bazılarının yerel yöneticilerini seçemediği; seçseler dahi yönetmelerine izin verilmediği bir ülkeyi kabul etmemiz mümkün değildir. O yüzden bu kayyum siyasetini bir kez daha kesin ve net bir dille reddediyoruz. Bu ülkenin 81 ilinde, bu ülkenin bini aşkın ilçesinde, bu ülkede her seçmen kendisini kimin yöneteceğini seçebilmeli ve seçtikleri kişiler kendilerini yönetmeye devam etmedirler. Bunun yanı sıra elbette ülke büyük bir anayasa krizi yaşamaktadır.

CAN ATALAY MESAJI VE TANDOĞAN’A ÇAĞRI

Bugün ülkenin cumhurbaşkanın da sahiplendiği ve ülkenin seçilmiş milletvekillerinin adına yemine davet edilen Can Atalay’ın yemin edemediği, Hataylıların seçtiği milletvekiline ‘milletvekili sıfatını siz veremezsiniz ona, biz talimat alırsak onu tutarız, salmayız’ dedikleri noktada Meclis Başkanı da üzerine düşeni yapmadığı bir sürecin içindeyiz. Biz bu meseleyi sadece Can Atalay meselesi olarak görmüyoruz, AYM kararlarının yasama, yürütme ve yargı açısından bağlayıcı olduğuna ilişkin anayasa metninin kabul edilmemesinin bir anayasayı ihlal girişiminden öte tek adam anlayışının anayasal düzene karşı darbe girişimi olarak görüyoruz. Bugün Anayasa Mahkemesi’ni yok sayan yarın Meclis’i, diğer mahkemeleri yok sayacak. Bunun bütün toplum için can ve mal güvenliğinin ihlal edildiği bir noktaya evrilmesi muhtemel olacaktır. Bunun için biz CHP olarak bu hafta pazar günü saat 13.00 için Tandoğan meydanına çağrıda bulunduk. Tüm siyasi partililerle paylaştık. Tüm demokratik kirle örgütleri, STK’ler, meslek örgütleri ve siyasi görüşü ne olursa olsun anayasaya, özgürlüklere, demokrasiye, gösteri hakkına, emeğine ve ekmeğine sahip çıkan herkesi mitingimize davet ettik. Bir kez daha tüm vatandaşlarımızı bu vesileyle mitingimize davet ediyoruz.”

DEM Parti 3 ilde CHP’ye kapıları kapattı!

Kaynak: TELE1