DEM Parti AKP’li Murat Kurum’a kapıyı kapattı CHP’ye sitem etti

Yayın tarihi: 9 Ocak 2024 Salı 12:22 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2024 Salı 12:22 pm

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’u desteklemelerinin söz konusu olmadığını belirtti. Kurum, CHP’ye sitemde bulundu.

Türkiye’nin merakla beklediği yerel seçimlere 82 gün kaldı.

Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi’nin (DEM Parti) yerel seçimlerdeki tavrı merak edilirken, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli partisinin seçimde İstanbul’a izleyeceği yola ilişkin konuştu.

Temelli, AKP’nin adayı Murat Kurum’u desteklemek gibi bir seçeneklerinin olmayacağını belirtti. Temelli ayrıca CHP’nin kendilerine Antalya’da salon vermemesini de eleştirdi.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’a konuşan Temelli şu cümleleri sarf etti:

“Murat Kurum olmayacaktı da kim olacaktı? Aday adaylarının birbirlerinden farkı yoktu. Hepsi Erdoğan’ın görevlendirmesiyle var olan, kendi inisiyatifleri olmayan siyasetçiler.
Erdoğan Murat Kurum’u tercih etti. Şehir ve planlama konusunda İstanbul’un başına nasıl bir çorap öreceklerse Murat Kurum maharetiyle örmek istiyorlar demek ki. Kurum’un imar meselesine, kent meselesini nasıl yaklaştığı ortada. Erdoğan’ın İstanbul’a yaklaşımına en uygun akıl Murat Kurum. İstanbul’da büyük bir deprem riski var. Fakat biz biliyoruz ki Kurum’un deprem meselesine yaklaşımı kentsel rant üzerine kurulu. Yani Murat Kurum tercihi şaşırtmadı.

DEM Parti’den ön seçim kararı! Tarih açıklandı

‘AKLINI FAZLASIYLA RANTA KAPTIRMIŞ’

Murat Kurum’u desteklemek gibi bir tercihimiz söz konusu olamaz. Zaten kendi adaylarımızla girmeyi önceliyoruz. Kent uzlaşımında da önceliğimiz kent hakları. Bizim antikapitalist duruşumuz zaten kent haklarını bir bütün olarak savunmaktan geçiyor. Aklını fazlasıyla ranta kaptırmış, kapitalizmin en vahşi biçimiyle kente yaklaşan bir yolla buluşmamız mümkün değil.

‘KENT UZLAŞISI BAŞKA ADAYI İŞARET EDERSE ADAYIMIZI GERİ ÇEKERİZ’

Temelli, “Yerel seçimlerde batı kentlerinde aday çıkarıp çıkarmayacağınız merak ediliyor. Kararınızı ne zaman açıklayacaksınız?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Aslında açıkladık. Batıda aday çıkaracağız. Ama bir kentte başka bir aday üzerinde kent uzlaşısı sağlanmışsa orada aday çıkarmayacağız. Çıkardıysak geri çekeceğiz. Bu kadar net.”

‘BELEDİYENİN CHP’DE OLMASIYLA AKP’DE OLMASININ BİR FARKI OLMADIĞINI ANTALYA’DA GÖRDÜK’

Partisinin Antalya 1’inci Olağanüstü İl Kongresi için şehrin CHP’li belediyesinden salon talep etmesine rağmen alamamasına da değinen Temelli “Eş Genel Başkanımız gereken yanıtı verdi Antalya’da. Şunu anladık ki sorun CHP ya da AKP sorunu değil. Belediyenin CHP’de olmasıyla AKP’de olmasının bir farkı olmadığını Antalya’da gördük. Karşı karşıya olduğumuz bir salon meselesi değil, bir zihniyet meselesi. Sorun DEM Parti’ye yaklaşım sorunu. Kürt halkına, Kürt sorununa, tecride, kayyıma yaklaşım sorunu” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Demirtaş’ı ziyaret etti

Kaynak: TELE1