DEM Parti adayının ‘mazbatasının iptalini’ isteyen CHP’li yönetici ihraç edildi

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 6:09 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 7:19 pm

Van Saray’da DEM Parti’den belediye başkanı seçilen Davut Acar’ın ‘mazbatasının iptal edilmesi’ için İlçe Seçim Kurulu’na başvuru yapan CHP’li Yasin Arslan, partisinden ihraç edildi. Başvuruyu TELE1 gündeme getirmişti.

CHP Van İl Başkanlığı, Saray ilçesinde “DEM Parti adayının mazbatasının iptali” için İlçe Seçim Kurulu’na dilekçe veren CHP Saray İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Arslan hakkındaki “kesin ihraç talebi”ni İl Disiplin Kurulunda görüştü. Kurul üyeleri, bugün gerçekleştirdikleri toplantıda, il başkanlığının talebini kabul ederek Arslan’ın partiden ihraç edilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Söz konusu başvuruyu TELE1 gündeme getirmişti.

CHP’de Saray gelişmesi: İhraç ediliyor

İLÇE SEÇİM KURULU’NA BAŞVURMUŞTU

CHP Saray İlçe Başkanvekili Yasin Arslan, Saray İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na 2 Nisan’da sunduğu dilekçede, DEM Parti adayı Acar’ın terörle ilgili davalarda yargılanıp yargılanmadığının araştırılmasını talep etmişti.

Arslan’ın imzasıyla başkanlığa sunulan dilekçede, “31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde Van ili Saray ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak belediye başkanlık seçimlerine katılmış bulunmaktayız. Söz konusu seçim sonuçlarında rakip parti (DEM Parti) adayı Davut Acar’ın seçilmesi önünde engel teşkil edebilecek terörle ilişkili davalarda yargılanıp yargılanmadığı, yargılanmış ise memnu haklarından mahrum bırakılıp bırakılmadığı, devlet memuru vasıflarını taşıyıp taşımadığı hususlarında araştırmaların yapılarak, bu durum söz konusu ise mazbatasının iptalini bilgilerinize arz ederim.” ifadelerine yer verilmişti.

Arslan’ın başvurusunu değerlendiren İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Acar hakkında “kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü bulunmadığından” talebi reddetmişti.

Arslan başvuruyla ilgili tele1.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Bana Van’a kayyum atandığını söylediler. Saray’da da kayyum atanmasına dair başvuru olursa diye yaptık. Ben kayyum atanmasına dair başvuru yapmadım. Belgeyi de okumadım zaten. Yetkili isimdim ben. Mühür de bendeydi. Metni de ben yazmadım ona da katılmadım. Başvuruyu gidip aday yapsın ben neden yapayım ki? Bunu da il sekreteri vasıtasıyla yaptım” demişti.

Gelişmeler üzerine CHP İl Başkanlığı, Arslan’ı “kesin ihraç talebi” ile İl Disiplin Kuruluna sevk etmişti.

Kesin olmayan sonuçlara göre DEM Parti adayı Davut Acar seçimde yüzde 51,16 oy oranıyla ilk sırada yer almıştı. CHP’nin adayı Kemalettin Araci ise yüzde 28,29 oy oranıyla seçimi ikinci sırada tamamlamıştı.

CHP’de Saray krizi! İlçe başkanı hasta, vekaleti alan kişi habersiz, belediye başkan adayı istekli

Kaynak: HABER MERKEZİ